Mobiele vrijheid voor gehandicapten

WILLEMSTAD — Minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw, PS) heeft gisteren met Fundashon Alton Paas het project ‘Invalide Vervoer, Mobiele Vrijheid’ gelanceerd. Dit gebeurde op de Internationale dag van mensen met een beperking.

Alton Paas (midden voor), minister Jeanne-Marie Francisca (rechts voor) en het bestuur van Fundashon Alton Paas.

Alton Paas (midden voor), minister Jeanne-Marie Francisca (rechts voor) en het bestuur van Fundashon Alton Paas.

Voor veel mensen is het bijna onmogelijk om wat verder van huis te gaan, vanwege het feit dat ze aan een rolstoel gekluisterd zitten en hun auto er niet op aangepast is. In het eerste kwartaal van 2014 krijgt Curaçao de eerste auto’s om mensen met een rolstoel te vervoeren.
Volgens Alton Paas, die zelf een dwarslaesie heeft, is het erg moeilijk voor een persoon met een lichamelijke beperking om bij een openbare ruimte te komen.
Dat is vaak de reden waarom mensen met een lichamelijke handicap liever kiezen om thuis te blijven.
Paas is heel erg blij met de steun die hij van het ministerie van Soaw heeft gekregen.
Het is een begin om personen met een beperking, met name dwarslaesiepatiënten, deel te laten nemen aan het maatschappelijk leven.
Daaronder valt ook recreatie.
Volgens minister Francisca kan het niveau van burgerschap van een gemeenschap ook worden gemeten aan het begrip voor de handicapsituatie.
Door middel van het project kan Fundashon Alton Paas families die een gezinslid met een beperking hebben, vervoeren om bijvoorbeeld naar het strand te gaan.
Francisca hoopt dat door het project het straatbeeld zal veranderen en meer mensen met een beperking hun huis uitkomen.
bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *