Mogelijk klacht tegen Deken Orde van Advocaten

Sulvaran: Fiévez is niet geïnteresseerd in feiten

 Peppie Sulvaran

Peppie Sulvaran

WILLEMSTAD — De Deken van de Orde van Advocaten, Caroline Fiévez, kan een klacht tegen haar verwachten. Fiévez is niet geïnteresseerd in de feiten en wordt ook niet gehinderd door kennis van het strafrecht.
Zo reageert advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran desgevraagd tegenover de Amigoe op de door Fiévez ingediende klacht tegen hem.

Advertentie

De Deken diende gisteren een klacht in bij de Raad van Toezicht tegen advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran onder meer in verband met zijn uitlatingen over onder anderen de directeur van de Centrale Bank (CBCS) Emsley Tromp.
Dat heeft ze gedaan, terwijl de rechter nog uitspraak moet doen, volgende week maandag, in de rectificatiezaak die Emsley Tromp tegen de stichting Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) had aangespannen.
Dit roept ernstige vraagtekens bij de advocaten van KFO op.
Het beoogde doel van de Deken is om met deze klacht advocaat Sulvaran te laten schorsen.
Sulvaran werd door de Deken uitgenodigd voor een gesprek, maar kon – wegens hoorzittingen – niet bij het gesprek aanwezig zijn.
De advocaat heeft Fiévez op zijn beurt in een schrijven van afgelopen zondag uitgenodigd voor een gesprek vandaag, waarbij zij ook de mogelijkheid zou hebben gekregen voor inzage in de zaak waar het nu om draait, alsook in andere vergelijkbare zaken.
Volgens Sulvaran is het namelijk een structureel probleem binnen het hof, waar elke vorm van zelfreinigend vermogen ontbreekt.
Daar was ze echter niet in geïnteresseerd, want het kwam haar niet van pas, aldus de advocaat.

Een Deken die echter een dergelijke ingrijpende stap wil zetten, moet weten dat zij eerst de feiten op een rij moet hebben, voor zij politiek gaat bedrijven. Vandaar dat zij ook een klacht aan haar broek kan verwachten.”

De Orde is er vooreerst om belangen van advocaten en hun cliënten te dienen en niet om rommelende, liegende en valsheid in geschrifte plegende rechters te hulp te schieten, benadrukt Sulvaran.

Om de feiten kan ook Fiévez niet heen. En bij ons geldt: Hoe groter de misstand, hoe harder de bewoordingen zullen zijn.”

Dit zegt de advocaat op de klacht van Fiévez, dat hij harde woorden heeft gebruikt tegen rechter Mijnssen.
Sulvaran wilde niet dat deze rechter een verzoek van zijn cliënt om niet aan de Verenigde Staten uitgeleverd te worden, zou behandelen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *