Mogelijk ook Guyanees onderzoek naar goudroof

goudWILLEMSTAD — Een mogelijk onderzoek naar de goudroof door de Guyanese politie op Curaçao hangt af van het ministerie van Natuurlijke Bronnen (NB), aldus de Guyanese minister van Binnenlandse Zaken Clement Rohee.

Een team van de Guyana Geology and Mines Commission (GGMC) is in opdracht van dat ministerie naar het eiland gekomen voor een onderzoek naar de oorsprong van de goudstaven. Maar de lokale politie werkt niet graag samen met dat team.
Dit staat op de nieuwssite van Demerara Waves.

Volgens Rohee moet zijn ministerie beslissen of de Guyanese politie op het eiland een onderzoek zal starten.
Dit gebeurt echter alleen als het ministerie van NB bruikbare en harde informatie over de roof kan verschaffen.
Maar volgens de NB-minister Robert Persaud wacht het team nog steeds op informatie van de lokale autoriteiten.
Hij stelt dat de lokale politie alleen in het oplossen van de roof is geïnteresseerd en niet in de oorsprong van de goudstaven.
Volgens Persaud heeft het team ‘alles gedaan’ op het eiland om informatie te krijgen van de lokale politie om nader onderzoek te kunnen doen, maar hebben ze nooit hulp gehad.
Hij voegde er echter direct aan toe dat alhoewel het GGMC-team een onderzoek doet naar de oorsprong van de goudstaven, zij geen politieagenten zijn.
Dus is de lokale politie ook niet verplicht om informatie te verschaffen.

“We moeten niet vergeten dat dit een kwestie van rechtshandhaving is en dat het ministerie geen wetshandhavingsdienst is. Wij zijn geïnteresseerd in de zaak, maar meer uit een handelsstandpunt”

, voegde hij eraan toe.
Tevens geeft Persaud aan dat de Guyanese autoriteiten geen enkele informatie hebben van mogelijke Guyanese bedrijven of particulieren, die zo’n grote hoeveelheid aan goudstaven hebben verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *