Mogelijk vandaag uitslag ebola-test

De ruimte waar de man onwel werd, is schoongemaakt en inmiddels weer open | ANP .

De ruimte waar de man onwel werd, is schoongemaakt en inmiddels weer open | ANP .

In de loop van de dag wordt mogelijk bekend of een patiënt in Rotterdam ebola heeft. Dat zegt Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectiebestrijding van het RIVM.

Er wordt onderzoek gedaan naar het bloed van een man die met symptomen van ebola in het Erasmus MC in Rotterdam ligt.

“Er worden verschillende tests gedaan en we kijken of er een alternatieve diagnose is die de klachten kan verklaren”, zegt Van Dissel.

De eerste testresultaten worden mogelijk vandaag bekend, een definitieve uitslag volgt later.

De afgelopen weken werden andere patiënten in Nederland ook onderzocht op ebola, maar dat bleek telkens loos alarm. Wel hadden sommige mensen een tropische ziekte onder de leden, zoals malaria.

Onwel
Gisteravond werd een man onwel op de huisartsenpost in Dordrecht. Afgelopen nacht is hij overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Het RIVM en de GGD brengen iedereen in kaart die contact heeft gehad met de man. Zij worden drie weken lang in de gaten gehouden. Zolang ze niet ziek worden, mogen ze thuis blijven. Anders worden ze direct opgenomen en in isolatie verpleegd.

Net van Schiphol
De man meldde zich gisteravond op de huisartsenpost bij het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. In de hal viel hij op de grond en werd hij direct geholpen door medewerkers van de huisartsenpost. De man gaf aan dat hij net van Schiphol kwam en in Sierra Leone was geweest. Vanwege dit verhaal en zijn symptomen brachten de medewerkers hem naar een geïsoleerde ruimte. In Sierra Leone heerst het dodelijke virus.

Twee medewerkers en een patiënt die gisteravond in dezelfde ruimte waren als de man, zijn ook apart genomen. Zij mochten later op de avond naar huis. De ruimte waar de man onwel werd, is schoongemaakt en inmiddels weer open.

Video:

Gisteravond werd een man onwel op de huisartsenpost in Dordrecht. Afgelopen nacht is hij overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *