Monk belooft indexering te betalen

WILLEMSTAD — De leden van onderwijsvakbond Sitek geven minister van Onderwijs Carlos Monk (PS) het voordeel van de twijfel. De brief waarin de bewindsman toezegt de loonindexering en loontrede eind deze maand uit te betalen is gisteren door de algemene ledenvergadering aangenomen. Dat bevestigt Sitek-voorzitter Darius Plantijn.Monk heeft beloofd uiterlijk 30 augustus, de dag dat het onderwijspersoneel wordt uitbetaald, met het geld over de brug te komen.
Sinds januari heeft het personeel recht op de uitbetaling van de indexering.
Ook de loontrede wordt jaarlijks in augustus uitgekeerd. Heel lang was onzeker of de minister aan deze cao-verplichting zou kunnen voldoen.
Dat lijkt nu te zijn opgelost.

De vakbond heeft ook concrete afspraken gemaakt met het ministerie van Onderwijs voor meer overleg.
Iedere twee weken zal de vakbond met functionarissen van het ministerie om de tafel gaan zitten. Verder zal minister Monk iedere eerste donderdag van de maand in dialoog treden met de vakbond.
Zo hopen de partijen lopende zaken beter af te kunnen stemmen.
Tijdens de algemene ledenvergadering bij het gebouw van Sitek is ook het bestuursbesluit genomen om de lidmaatschapsaanvraag van Marbella Felipa niet te honoreren.
Het voormalige lid is niet meer welkom bij de vakbond.
Felipa. die tevens lid is van Fundashon Kalidat Profeshonal Edukashonal Kòrsou (FKPEK), staat zeer kritisch tegenover de vakbond.
De docente wilde zich bij de komende bestuursverkiezing kandidaat stellen. Daar heeft het bestuur nu een stokje voor gestoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *