MOT versus OM

Willemstad – Het is het woord van de ene instantie tegen dat van een andere instelling: MOT versus OM omtrent de vele MOT meldingen inzake Gerrit Schotte (MFK) in de periode dat hij nog geen premier was. Heeft het MOT het OM daar eerder (in)formeel over benaderd of niet?
Nee’, zegt MOT. ‘Ja’, zegt OM.
Maar wat hiermee óók duidelijk wordt, is dat de regering Schotte onjuiste informatie verstrekte aan media en publiek toen na het gedetailleerd uitlekken van de 34 MOT-meldingen die gerelateerd zijn aan de persoon/zakenman/ politicus Schotte in een persbericht officieel werd gemeld dat deze al waren onderzocht door het OM – en dus dat er niets aan de hand was.

Nu blijkt dat justitie dit materiaal nooit onder ogen kreeg en dus niets heeft onderzocht, maar wellicht alleen onofficieel door MOT hierover was benaderd.
Kenneth Dambruck, directeur van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) stelt dat verslaggever Yves Cooper van de nieuwe Korant Independiente een blunder heeft begaan met een artikel waarin wordt gesteld dat het MOT met de meldingen over de opmerkelijke transacties van Schotte naar het Openbaar Ministerie (OM) is gegaan, maar nooit officieel aangifte deed.

,,Het is een grote leugen dat ik met informatie over Schotte naar het OM ben gegaan en dat ik daar heb gesproken met een officier van justitie die er nu niet meer werkt. Het is uit de duim gezogen en als de informatie in voornoemde krant echt vanuit het OM afkomstig is, dan is ook het OM leugenachtig.” Aldus Dambruck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *