MPK wil actie tegen wanbeleid overheidsnv’s

Rignald Lak

MPK-leider en voormalig Eilandsraadslid Rignald Lak

WILLEMSTAD — De politieke partij Movementu Patriótiko Kòrsou (MPK) vindt dat het volk niet meer voor de gevolgen van wanbeleid door politieke bestuurders mag opdraaien. Volgens MPK-leider en voormalig Eilandsraadslid Rignald Lak dient er een onafhankelijk orgaan te worden ingesteld, zoals het College financieel toezicht (Cft), dat met adviezen moet komen hoe overheids-nv’s op het eiland dienen te worden geleid.

In een persbericht haalt Lak uit naar de manier waarop opeenvolgende bestuurders met overheidsnv’s op het eiland omsprongen.

Volgens de MPK-leider is het altijd het volk dat hiervan de dupe is geworden. Want dat ziet hoe de overheidsbedrijven – die feitelijk van het volk zijn – met grote verliezen te maken hebben, waardoor het volk hogere tarieven moet betalen terwijl de dienstverlening te wensen overlaat.

Lak is niet te spreken over het feit dat niemand hiervoor verantwoordelijk wordt gehouden.

“Het is voor de MPK niet te geloven dat na 20 jaar steeds dezelfde overheidsbedrijven nog steeds met dezelfde financiële problemen te maken hebben. Het is uniek dat alleen op Curaçao de aandeelhouders, de ministers dus, maar ook commissarissen en directies van deze bedrijven, niet verantwoordelijk worden gehouden voor het slechte beleid dat bij deze bedrijven wordt gevoerd.

Ze zijn niet verantwoordelijk voor de hoge verliezen of het gevoerde wanbeleid bij deze bedrijven.”

Als overheidsbedrijven goed functioneren dan dient het volk dit terug te zien in winsten en dividend voor de overheid, zonder dat het volk en vooral de middenklasse wordt geslachtofferd door nog meer maatregelen, aldus de MPK-leider.

Lak houdt daarom een pleidooi voor een onafhankelijk adviesorgaan dat in de gaten moet houden hoe overheidsbedrijven worden geleid en dat met adviezen moet komen om te voorkomen dat deze bedrijven ten prooi vallen aan wanbeleid.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “MPK wil actie tegen wanbeleid overheidsnv’s

  1. Er zijn vast wel weer mensen, die hier in trappen.
    Wat is het verschik tussen MFK en MPK?
    De een heeft geld en kan stemmen kopen.
    de ander heeft veel beloftes, zonder het ooit waar te maken.

  2. Abraham Mossel

    Ik zou zeggen, Lak ga eerst ff een praatje maken bij je vriend Gerrit de Raaf en vragen hoe het toch mogelijk is dat de overheids n.v’s op dit moment op één na dood zijn.bij de hand figuur die Lak wil net zo als zijn vriend Godett in de pitser staan met node loze onzin praatjes. Ik noem dat soort figuren stakkers in de mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *