NAPB: Plaatsingsprocedure gaat te snel

politie-petWILLEMSTAD — De procedure van voorlopige plaatsing die inmiddels is gestart binnen het politiekorps, loop te snel. Hierdoor kan de politieleiding bepaalde belemmeringen in verband hiermee boven het hoofd zien. Dit zegt vicevoorzitter van de bond NAPB Ruisandro Cijntje.

Als de procedure niet te snel loopt heeft de leiding de mogelijkheid om van tevoren de negatieve gevolgen van de plaatsing voor de agenten aan te kaarten, waardoor men een compromis kan sluiten met elkaar.”

De bond heeft dit ook bekendgemaakt aan de minister van Justitie Nelson Navarro (Pais), tijdens een vergadering gisterochtend met hem, het managementteam en het veranderteam van het politiekorps KPC en de andere (politie)vakbonden Sap en Abvo.
Hierop is de periode die de agenten hebben gekregen om te protesteren tegen de voorlopige plaatsing, tot aanstaande vrijdag verlengd.
De agenten hadden eerst tot gisteren de tijd om een heroverwegingsformulier bij de politieleiding in te dienen.
Nu hebben zij dus drie extra dagen gekregen om het voorstel te kunnen bestuderen, alvorens een beslissing te nemen.
Hierna volgen gesprekken over de wensen, eisen en capaciteiten met de politieleiding.
Volgens Cijntje zijn inmiddels enkele agenten langs het hoofdkwartier van de bond gegaan om het heroverwegingsformulier in te vullen.
Daarnaast hadden sommigen vooral vragen over de hele procedure in het algemeen en over hun verhuizing naar andere wijkbureaus in het bijzonder.
Alle agenten van het politiekorps, dus ook de burger-ambtenaren en de toekomstige agenten van de uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging, oftewel SKS, kregen onlangs een voorstel voor hun nieuwe functie binnen het politiekorps.
In totaal zijn dat iets meer dan 700 agenten.
Pas nadat de regering een overeenkomst heeft getekend met de desbetreffende (politie)vakbonden in het Centraal Georganiseerd Overleg Ambtenarenzaken (CGOA), krijgen de agenten een besluit met de definitieve plaatsing binnen het nieuwe politiekorps.
Ook tegen de definitieve plaatsing kunnen de agenten straks bezwaar aantekenen.
De ondertekening van deze overeenkomst laat even op zich wachten.
De onderhandelingen zijn nog gaande.
Tijdens dezelfde vergadering met de minister en de politieleiding gisteren, werden diverse andere onderwerpen besproken in verband met de reorganisatie van het politiekorps.
Zo eist de bond dat het rechtspositiebesluit, zoals de minister had beloofd, zo snel mogelijk naar het CGOA wordt gestuurd voor behandeling.
Volgens NAPB laat dit te lang op zich wachten.
bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *