Navarro bestudeert rapport Pretu

navarro-09092013Willemstad – De commissie Pretu, die belast is met het onderzoek naar de dood van Luigi Florentina, alias Pretu, in het cellencomplex van Barber in september, heeft gistermiddag bij minister Nelson Navarro van Justitie het voorlopig rapport ingediend.

Advertentie

Dat heeft voorzitter van de commissie, Suzy Camelia-Römer, desgevraagd laten weten tegenover deze krant. In het rapport is voldaan aan de drie gestelde eisen door de minister, te weten:

  • ,,a. Het instellen van een onafhankelijk onderzoek naar de aard en de omvang van de veiligheids-, bewakings- en andere maatregelen die opgedragen, voorbereid en/of getroffen zijn in verband met de opsluiting van de heer L. Florentina in een politiecel op Barber;

  • b. Het in kaart brengen van de ambtelijke verantwoordelijkheden in verband met de veiligheids-, bewakings- en bejegeningsmaatregelen in verband met de opsluiting van de heer L. Florentina in een politiecel op Barber;

  • c. Het adviseren over de vraag of en in welke mate de dood van de heer Florentina in een politiecel op Barber al dan niet verband houdt of kan houden met de wijze waarop omgegaan is met de ambtelijke verantwoordelijkheden, als bedoeld onder b.”

Omdat er zaken zijn die nader op een rij gezet moeten worden, zo laat Camelia-Römer weten, is er toch sprake van een voorlopig rapport.
Over de inhoud wilde zij niets kwijt, omdat het volgens de voorzitter aan de minister is om hierover naar buiten te treden.
Minister Navarro liet gisteravond via een persbericht weten het rapport te hebben ontvangen en het te zullen bestuderen.
Tot die tijd zal de inhoud van het rapport niet openbaar gemaakt worden.
Pretu overleed op 6 september ’s avonds laat in zijn cel in het cellencomplex te Barber.
Volgens eerste inschattingen van het Openbaar Ministerie heeft Pretu zichzelf verhangen.
Het rapport van de patholooganatoom van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) – dat definitief uitsluitsel moet geven – laat nog altijd op zich wachten.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *