Navarro: Ik steek geen hand in eigen boezem

Nelson Navarro

Nelson Navarro

CURAÇAO – Minister van Justitie Nelson Navarro zoekt de schuld van toenemende criminaliteit niet bij zich zelf. Dat zei hij vanmiddag tijdens een persconferentie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Curaçao. Daarin werd aangekondigd dat ‘het’ genoeg is: Ta basta awor. 

Navarro kondigde vorige week naar aanleiding van de schietpartij op vliegveld Hato eiharde maatregelen aan. Welke dat waren, kon de minister niet zeggen, maar zou hij aankondigen in de persconferentie van vandaag.

Versnelde invoering
De politie gaat keihard optreden tegen mensen die agenten beledigen of bedreigen. Verder kunnen burgers illegale wapens inleveren en krijgen daar honderd gulden voor. Ook kondigde de minister zogenaamde roadblocks en checkpoints aan. De voorgenomen maatregelen zaten volgens Navarro al in de pijplijn, maar worden door de gebeurtenissen van vorige week versneld ingevoerd.

Reorganisatie
De minister neemt volgens eigen zeggen geen verantwoordelijkheid voor hoe het zover heeft kunnen komen. “Waarom zou ik de schuld bij mezelf zoeken als ik constateer dat iets al twintig jaar verkeerd is gegaan?”, aldus Navarro. De minister vindt dat hij alleen aangesproken kan worden op de periode dat hij de post van minister van Justitie bezet. “In deze periode ben ik bezig met de reorganisatie van het politieapparaat. In één jaar tijd hebben we al flink wat bereikt binnen het politieapparaat”, aldus Navarro.

Rick Hart stelde minister Navarro de volgende vraag tijdens de persconferentie.

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *