Navarro moet uitlatingen verklaren

Statenlid Konket:

Armin KonketWILLEMSTAD — Statenlid voor de politieke partij PAR Armin Konket roept Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) op om zijn uitlatingen over georganiseerde criminaliteit aan de bevolking te verklaren. Om de minister hiermee te helpen, stelt hij middels een brief diverse vragen over diens uitspraken en het doel hiervan.

Advertentie

Minister Navarro meent dat het eiland in de ban is van georganiseerde criminaliteit. Hij baseert dit op gegevens die bij de criminele inlichtingendienst binnenkomen.
Verder zegt de minister dat het stijgende aantal criminele activiteiten een poging is van georganiseerde criminaliteit om Curaçao te destabiliseren.
PAR kan niet begrijpen wat het doel is van deze uitspraken en vindt dat de minister dit moet verklaren.”

Volgens Konket zorgde de minister voor veel paniek en angst bij de bevolking.

Zijn uitlatingen zorgen net als de criminele activiteiten, voor dezelfde negatieve impact op de samenleving en op de economie. Deze uitlatingen dragen nimmer bij aan het toerisme op Curaçao.”

Daarom wil Konket van de minister weten wat men onder ‘georganiseerde criminaliteit’ moet verstaan en wat hij hiermee bedoelt.

Heeft u het over een criminele bevolking, criminele sociale organisaties, criminele politiek, georganiseerde misdaad door de privésector? Bepaalt georganiseerde misdaad de regeerrichting?“

OM Nederland
Verder zegt Konket dat het Nederlandse Openbaar Ministerie stelt dat Nederlandse burgers gelukkig geen last ondervinden van georganiseerde misdaad.

Gezien de recente uitlatingen van de minister wil de partij dus weten wat volgens hem het verschil is tussen de situatie in Nederland en die op Curaçao. Hebben wij minder geluk?”

De minister moet volgens het PAR-Statenlid ook kunnen zeggen hoeveel organisaties deel uitmaken van georganiseerde criminaliteit en wat zijn strategie is om deze organisaties uit te roeien.
Volgens Konket kondigde de minister ook aan met een plan te willen komen tegen georganiseerde misdaad en dat hij daarom naar Aruba, Bonaire, St. Maarten en Nederland is afgereisd voor ondersteuning.
In verband hiermee wil hij ook weten of de geïdentificeerde criminele organisaties ook in deze landen operationeel zijn en of ook het Koninkrijk uiteindelijk moet helpen met het bestrijden hiervan.

Het is een feit dat het aantal criminele activiteiten op het eiland een jojo-effect kent.”

Konket wil echter voor de zekerheid van de minister weten of de criminele activiteiten van de laatste tijd ‘abnormaal’ zijn of niet.

Bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *