Navarro: Niet gericht schieten

Minister wil voorkomen dat er verkeerde ideeën ontstaan

Willemstad – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat hij géén voorstander van het gericht op daders schieten door de politie.

De persconferentie werd gehouden nadat sommige media naar aanleiding van uitspraken van de minister vorige week, berichtten dat de bewindsman van mening was dat de politie op verdachten mag schieten met het doel hen te doden.
Navarro verklaarde gisteren dat hij wilde voorkomen dat er verkeerde ideeën zouden ontstaan. De criminaliteit neemt alarmerende vormen aan, zo zei de minister.

,,Daders aarzelen geen moment om gericht op de politie te schieten en stellen daarmee hun leven in de waagschaal omdat de politie gericht op hen mag schieten.”

De minister verklaarde ook dat hij in de persconferentie van vorige week op een vraag van een journalist nog antwoordde dat er géén sprake was dat politieagenten verdachten moesten doodschieten.
Bij de persconferentie van Navarro waren ook vakbonden aanwezig die hun steun aan het beleid van de minister betuigden.
Voorzitter Marco Laclé van vakbond SAP verklaarde de uitlatingen van de minster te ratificeren.

,,Criminelen hebben geen respect voor een mensenleven.”

De toename van de criminaliteit is onacceptabel, zo verklaarde Laclé.
Voorzitter Abrahamsz van de NAPB bracht naar voren hoe criminelen snel schoten lossen op agenten, mensen die de samenleving dienen.

,,En dat terwijl zowel daders en politieagenten van dezelfde samenleving deel uitmaken.”

Politieagenten zijn niets anders dan vaders en moeders die in hun werk met gevaar voor eigen leven de samenleving dienen, aldus Abrahamsz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *