Navarro zal uitlatingen over Schotte niet rectificeren

WILLEMSTAD — Voormalig premier Gerrit Schotte wil dat Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) zijn recente uitlatingen over hem, tijdens het ochtendprogramma Mòru Bondia bij TeleCuraçao (TC) en tijdens een interview met Jachmin Pinedo van Radio Direct, rectificeert. Anders stapt hij naar de rechter. Advocate Kimberly Lasten van zijn verdedigingsteam Sulvaran & Peterson, heeft een tekst opgesteld die Navarro vanavond via TC, CBA Television en alle radiozenders moet voorlezen. De minister zegt desgevraagd dit niet te zullen doen en roept Schotte tevens op om naar de rechter te stappen.

Schotte heeft de rectificatiebrief ook naar de Staten gemaild ter informatie.

Zoals bekend heeft Navarro onlangs publiekelijk via de radio herhaald dat de onderwereld door is gedrongen in de bovenwereld en dat hij nog steeds telefonisch wordt bedreigd. Dit laatste maakte hij al eerder tijdens meerdere wekelijkse persconferenties bij Fort Amsterdam bekend.

Maar tijdens het radio-interview met Pinedo waarschuwde hij publiekelijk dat als hem iets overkomt, de politie bij Schotte moet zijn. Ook verduidelijkte Navarro niet bang te zijn voor niets en niemand, en waarschuwde hij dat hij ‘over een grote familie beschikt die erg veel om hem geeft’.

Tevens zei Navarro dat hij liever geen informatie wil verschaffen aan Schotte over maatregelen ter criminaliteitsbestrijding, ook niet tijdens Statenvergaderingen, omdat Schotte zelf een verdachte is. Zoals bekend wordt Schotte in het kader van het onderzoek Babel door het Openbaar Ministerie beschuldigd van witwaspraktijken en valsheid in geschrifte.

Ook zijn vrouw Cicely van der Dijs is als verdachte aangemerkt.

Het onderzoek loopt soepel en Schotte moet zijn dagvaarding afwachten, voegde Navarro tijdens het radio-interview daaraan toe. In dit interview kondigde hij ook aan dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen binnen de politieke partij MFK.

Navarro was niet te spreken over de uitlatingen van Schotte in de media, over onder meer zijn functioneren als minister van Justitie. Hij zei dat Schotte ‘veel lef heeft om te praten’, terwijl zijn kabinet gedurende de regeerperiode 2010-2012 al het geld van het volk heeft opgemaakt, wat ook de aanleiding was voor Nederland om de regering een aanwijzing op te leggen, om te bezuinigen.

En het is volgens Navarro ook de reden waarom er nog steeds toezicht is van het College financieel toezicht (Cft).

“U tracht kennelijk uw (wan)beleid te verdedigen, door in de persoonlijke aanval te gaan en uitlatingen te doen, als dat mijn cliënt een ‘wolf in schaapskleren’ zou zijn”, aldus advocate Lasten in de brief.

“Niet alleen legt u met uw uitlatingen een rechtstreeks verband tussen de moord op de politicus Helmin Wiels en mijn cliënt, doch meent u dat mijn cliënt ook in staat zou zijn uw persoon iets aan te doen.”

Volgens Lasten heeft Navarro getracht Schotte publiekelijk verdacht te maken en hem tevens volstrekt ongefundeerd te liëren aan de georganiseerde misdaad en ‘de onderwereld’, waardoor Schotte ten onrechte als gevaarlijke crimineel en moordenaar werd bestempeld.

“Daarnaast kan het u niet zijn ontgaan dat u met dergelijke uitlatingen juist het leven van mijn cliënt en zijn familie wél in gevaar brengt.”

Volgens de raadsvrouw is Navarro tevens zijn boekje als minister van Justitie van dit land volledig te buiten gegaan door uitspraken te doen over individuele strafzaken en verdachten.


‘Ik doe het niet

Navarro weigert te rectificeren. Volgens de minister heeft hij Schotte niet als moordenaar bestempeld en nimmer iets inhoudelijks over een lopend onderzoek gezegd. Dat zei hij vanochtend tegenover de Amigoe op vragen of hij overweegt om te rectificeren.

“Natuurlijk niet. Ik heb gezegd dat hij verdachte is in de zaak Babel en dat ik het een schande vind dat ik aan de Staten uitleg moet geven, terwijl één van de leden zelf een verdachte is. Hij mag naar de rechter stappen”, aldus Navarro.

Dit betekent dat hij het verzoek van Schotte voor 35.000 gulden aan immateriële schadevergoeding, ook naast zich neer zal leggen. Schotte gaf via advocaat Lasten ook al aan, bij het OM aangifte te zullen doen tegen Navarro voor gepleegde belediging, smaad en laster.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Een Reactie op “Navarro zal uitlatingen over Schotte niet rectificeren

 1. Abraham Mossel

  Dat een psychopaat en beroeps leugenaar ten alle tijden zijn eigen straatje probeert schoon te vegen, is na gedegen onderzoek door hoog geleerden professoren bewezen.
  Navarro heeft het volgende gezegt:
  1: N zegt G is verdachte in de zaak Babel, 1-0 voor N.
  2: N heeft hem niet beschuldigt van de moord op H Wiels 2-0 voor N.
  3: N had wel kunnen zeggen dat G een veroordeling is ontlopen van dood door door schuld door een ongeluk door G veroorzaakt.
  4: N heeft te kennen gegeven liever geen informatie aan G te geven over criminaliteitsbestrijding, dit is te begrijpen aangezien hij nauwe banden onderhoud met maffia figuren zoals ene Francesco Corallo, deze F.C zou een diplomaten paspoort ontvangen van G als tegen prestatie voor zijn sponsoring van 200.000,00$ aan de MFK. 3-0 voor
  5: N heeft het gebeuren van de pc roof bij de VDC door G en Columbianen nog vers in zijn geheugen staan. 4-0 voor N.
  6: N heeft ook de uitbraak in G zijn huis en daar mee ook vervalsing met papieren bij een verzekering maatschap niet vergeten 5-0 voor N.
  7: N heeft ook de faillissementen en vervalsing van diverse check gepleegd door G niet vergeten 6-0 voor N
  8: N heeft ook het verduisteren van een diplomaten paspoort door G niet vergeten 7=0 voor N
  9: N is ook niet vergeten hoe G zijn politieke tegenstanders op belangrijke posten op een schandelijke manier beticht van nog wat en alles.
  10 N heeft ook niet vergeten dat al de recht zaken die het cabinet G heeft gevoerd klauwe geld hebben gekost en niks hebben op geleverd .8-0 voor N
  11: Het volk is ook niet vergeten hoe G & co het land leeg heeft gestolen 10 punten voor het volk.
  12: Navarro , een vraagje wanneer worden wij verlost van deze maffia plaag!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *