NB | Journaliste geeft ongezouten mening over racisten live op TV


De Duitse ARD-journaliste Anja Reschke heeft voor oproer gezorgd door woensdag na de nieuwsuitzending de kijker persoonlijk toe te spreken. ‘Als u niet vindt dat alle vluchtelingen nutteloos zijn en opgejaagd, verbrand of vergast moeten worden, laat dan van u horen’, zei Reschke.

Twee minuten lang richtte Reschke zich gisteren tot de kijker. Tijdens haar betoog zei de journalist onder meer geshockeerd te zijn over hoe sociaal aanvaard racistische commentaren op het internet zijn geworden. ‘Tot voor kort verscholen dergelijke commentatoren zich nog achter pseudoniemen, maar deze dingen worden tegenwoordig op het internet gezet onder de echte naam’, aldus Reschke.

‘Blijkbaar hoef je je niet meer te schamen om dingen als ‘dat smerige ongedierte moet verdrinken in de zee’ op het internet te posten. Je kickt zelfs op het aantal likes dat je uitspraak krijgt’, zei Reschke.

Volgens de journaliste gaan racistische nobodies zich door die likes geweldig voelen en ontstaat er op die manier een klimaat waarin extreemrechts geweld kan gedijen. Het groeiend aantal racistische commentaren draagt volgens Reschke bij tot haat en geweld tegen vluchtelingen.

Ze besloot haar betoog dan ook met een oproep aan alle fatsoenlijke Duitsers. Het volstaat volgens de journaliste niet om te denken dat er overal racisten zijn en hen vervolgens te negeren. ‘Als u niet van mening bent dat alle vluchtelingen nietsnutten zijn die opgejaagd, verbrand of vergast moeten worden, laat u dan horen.’

Het filmpje werd de voorbije uren massaal gedeeld op het internet. Reschke zelf liet op Twitter weten ontzettend blij te zijn met de positieve reacties op haar betoog.

Bron: Nieuwsblad.be

3 Reacties op “NB | Journaliste geeft ongezouten mening over racisten live op TV

  1. ze heeft lef….dat kan je van onze politici niet zeggen…
    die hebben alleen lef als ze er zelf beter van worden.

  2. @ Pukkie,

    Los van dat, deze dame mixt vluchtelingen en gelukszoekers wel heel gemakkelijk door elkaar. Iedereen is volgens haar een vluchteling, terwijl de realiteit toch heel anders in elkaar steekt.

  3. Heel onprofessioneel. Als die mevrouw dat vindt hoort haar persoonlijke mening niet huis in een nieuwsprogramma. Nieuws hoort onpartijdig te worden gebracht, zodat de ontvanger een eigen mening kan vormen over de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *