NC | MEP met motie van wantrouwen tegen Kabinet Mike Eman II

motie van wantrouwen tegen Kabinet Mike Eman II

motie van wantrouwen tegen Kabinet Mike Eman II

ORANJESTAD – De MEP fractie in de Staten heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen Kabinet Mike Eman vanwege het ontbreken van een criminaliteitsbeleid. Gedurende een debat dat door de MEP was gevraagd, hoopten zij van de Minister Dowers te horen welke stappen hij zou ondernemen om Aruba veiliger te maken. Echter, volgens de gele partij, heeft de Minister zich niet hierop gefocused. Er werd uitgehaald naar de regering van de MEP van ruim 5 jaren geleden en ook werd gesteld dat de opositie aan het overdrijven is. Deze zelfde verkeerde gedachtegang had minister Dowers in het jaar 2012, toen hij verklaarde dat de criminaliteit niet gestegen is, en dat het een “verkeerd perceptie” van de bevolking”.

“Wij van de MEP vergaderen met diverse instanties in onze samenleving en beschikken over veel informatie van de werkelijke problemen die binnen onze samenleving zich afspelen, echter belangrijker is om te vernemen hoe men denkt deze problemen op te kunnen lossen. Op grond van de resultaten van de vergaderingen zijn aanbevelingen aangedragen die geen gehoor hebben gekregen. Rekening houdende met het gebrek aan actieplannen en de geringe belangstelling van de regering, is besloten om een motie van wantrouwen tegen het Kabinet van Gabinete Mike Eman in te dienen.” verklaarde de leider van de MEP.

STEMMING
In totaal hebben 11 statenleden van de AVP “tegen” de motie gestemd, terwijl 8 statenleden van de opositie “voor” de ingediende motie van wantrouwen hebben gestemd. AVP statenlid Donny Rasmijn heeft de zaal verlaten voordat de stemming is voltrokken, en Melvin Tromp was niet aanwezig vanwege het attenderen van Tumba festival. Aldus de gele partij, heeft de Minister een minimum steun gekregen van de meerderheid en hierdoor is hij ontsnapt aan de motie.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *