ND | Nog een ex-burgemeester ontvlucht Venezuela

Nog een ex-burgemeester ontvlucht Venezuela | ANP

CARACAS (ANP/DPA) – Opnieuw is een Venezolaanse ex-burgemeester gevlucht die de regering-Maduro bekritiseerde. Delson Guárate week uit naar Colombia. ,,Ze wilden me weer opsluiten, omdat anders denken in Venezuela een misdaad is”, liet hij woensdag in een audioboodschap weten.

Hij beloofde vanuit het buurland de strijd tegen het socialistische regime in Venezuela voort te zetten.

Vorige maand vluchtte onder anderen Antonio Ledezma, de voormalig burgemeester van hoofdstad Caracas, al naar Colombia. Hij had huisarrest. Guárate zat vast wegens een milieudelict, maar was even vrijgelaten om zondag in zijn stad Mario Briceño Iragorry, ten westen van Caracas, mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij verloor niet alleen van de kandidaat van de regeringspartij, maar maakte ook melding van een poging hem uit de weg te ruimen.

Een vertegenwoordiger van de Venezolaanse oppositie en de politieke gevangenen nam woensdag in Straatsburg de Sacharov-mensenrechtenprijs in ontvangst. Het Europees parlement kende die in oktober toe uit waardering voor het moedige verzet tegen president Nicolás Maduro, onder wiens leiding Venezuela is afgegleden naar een dictatuur.

Bron: ANP/NederlandsDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *