Nest schildpadden uitgekomen op Playa Hulu

WILLEMSTAD — Stichting Uniek Curaçao maakt melding van een uitgekomen schildpaddennest bij Boka Hulu in het natuurgebied ‘San Nicolaas Abou’. In het gebied dat beheerd wordt door de stichting, trof één van de opzichters, Sander Lucassen, op het strand een grote hoeveelheid eierschalen aan. De veronderstelling is dat het uitkomen van dit nest een succes was.

Advertentie

De veronderstelling is dat het uitkomen van dit nest een succes was.

De veronderstelling is dat het uitkomen van dit nest een succes was.

 

“Het is de eerste keer dat een dergelijke gebeurtenis wordt opgemerkt bij Boka Hulu. Schildpaddennesten komen meestal ‘s nachts uit. Op Playa Hulu branden als het donker is geen kunstlichten waardoor de schildpadden zich, beter dan op andere stranden op Curaçao, kunnen oriënteren om hun weg naar zee te vinden aan de hand van de sterren. Bovendien zijn San Nicolaas Abou en Boka Hulu beschermde gebieden en is er daarom minder kans op verstoring. Er wordt dan ook verondersteld dat het uitkomen van dit nest een succes was”, aldus Uniek Curaçao.

De stichting meldt dat het ‘aan de eierschalen niet te zien is om wat voor soort schildpadjes het gaat’.

“Vermoedelijk zijn de eieren afkomstig van één van de zeeschildpaddensoorten die regelmatig nesten op Curaçao: de Groene Zeeschildpad, de Dikkopschildpad of de met uitsterven bedreigde Karetschildpad.”

Nesten van de voorgenoemde soorten variëren in grootte en kunnen volgens de stichting meer dan honderd eieren bevatten, ‘die overigens niet altijd allemaal uitkomen’.

“Het duurt ongeveer zestig dagen voor de eieren uitkomen.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *