NFI-rapport Pretu klaar

OM maakt bevindingen vandaag bekend

Nederlands Forensisch Instituut (NFI)Willemstad – Het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naar de dood van Luigi ‘Pretu’ Florentina wordt vanmiddag openbaar gemaakt.

Advertentie

Dat heeft Guillano Schoop, woordvoerder in het onderzoek ‘Magnus’ naar de moord op Helmin Wiels, tegenover deze krant bekendgemaakt.

,,Wij willen eerst de familie inlichten over de resultaten van het onderzoek. Het zou niet netjes zijn als de familie via de media moet horen wat de resultaten van het onderzoek zijn.”

Pretu-300x199Schoop verklaarde dat de familie van de overledene vanmiddag zijn uitgenodigd om over het rapport ingelicht te worden. Het sectierapport naar de dood van Pretu is gisteren binnengekomen, het toxicologisch onderzoek is als bijlage opgenomen.
Een eerder sectierapport over de dood van Pretu, concludeerde dat er aanwijzingen waren om aan te nemen dat de gedetineerde zich op Barber had verhangen.
Daarbij is er geen toxicologisch onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van stoffen in het bloed van de overledene die nieuw licht op zijn dood zouden kunnen werpen.
Via toxicologisch onderzoek is vast te stellen of iemand wel of niet door bijvoorbeeld vergiftiging om het leven is gekomen.
De gedetineerde Luigi Florentina was een belangrijke verdachte in het onderzoek naar de moord op Wiels.
Florentina werd na zijn aanhouding bij de marinierskazerne op Suffisant vastgehouden.
Nadat de verdachte bij de rechtbank bezwaar aantekende tegen de opsluiting in Suffisant, werd hij naar de politiecel op Barber overgeplaatst.
De gedetineerde werd kort na de overplaatsing op 6 september dood in zijn cel aangetroffen.
De bij een Landsbesluit gevormde commissie Camelia- Römer verrichtte een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Florentina.
In haar voorlopige rapport oordeelde de commissie dat er binnen de justitiële keten fouten waren gemaakt, maar dat niemand schuldig was.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *