Nieuw politiebureau Rio Canario geopend

Onze toekomst, zoals woordvoerder Huggins de leerlingen van Prins Bernard School noemde, waren ook bij de opening aanwezig.

Onze toekomst, zoals woordvoerder Huggins de leerlingen van Prins Bernard School noemde, waren ook bij de opening aanwezig.

WILLEMSTAD — Het nieuwe politiebureau van Rio Canario aan de Winston Churchillweg is vanochtend officieel geopend door de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, Desiree Lai, enkele leerlingen van Prins Bernard School, ex-agent Uti Coffie en waarnemend korpschef Rudsel Martina. Minister van Justitie Nelson Navarro kon zelf niet aanwezig zijn bij de ceremonie. Na de officiële opening kregen de aanwezigen een rondleiding in het gebouw.

Advertentie

Het is de bedoeling dat de politie-afdelingen die nu in het oude gebouw gevestigd zijn, komend weekeinde naar het nieuwe pand verhuizen. Het gaat hier om de afdelingen Noodhulp (agenten die uitrukken bij noodgevallen), Handhaving (agenten die andere operaties uitvoeren) en Intake. Bij de Intake-afdeling kunnen burgers terecht om onder meer aangifte te doen. Ook de buurtregisseurs zullen naar het nieuwe gebouw verhuizen. Dit bevestigt hoofdinspecteur van de politie Gilberto Rodriguez desgevraagd tegenover de Amigoe. “Het wordt een multifunctioneel politiebureau”, voegde hij eraan toe. Het gebouw heeft genoeg kantoren voor het personeel, een kantine en vier (ophoud) cellen. Daarnaast is het toegankelijk voor iedereen, ook personen met een handicap kunnen makkelijk het bureau binnengaan. Er zijn geen hekken of trappen die dat belemmeren. Politiewoordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins legde bij de ceremonie uit dat ook dit project deel uitmaakt van de reorganisatie binnen het korps. Tevens roept waarnemend korpschef Martina de bevolking op om langs te komen: “De deur van dit bureau is open voor iedereen.”

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *