Nieuwe bankbiljetten nodig

bankbiljetten 2013Ook bij de bevordering van een veilig en efficiënt betalingssysteem, is innovatie cruciaal, legde CBCS-president Tromp aan de aanwezigen uit.
Zo speelt innovatie een belangrijke rol bij het ontwerp, de duurzaamheid, productiekosten en verwerking van bankbiljetten.

Ook veiligheidscomponenten om vervalsing te voorkomen, worden voortdurend verbeterd.

Advertentie

Innovatie draagt ook bij aan nieuwe machines die sneller werken en minder fouten maken in het bepalen van de kwaliteit van de bankbiljetten in circulatie.
De Centrale Bank evalueert nu alle nieuwe eigenschappen die opgenomen moeten worden in de langverwachte nieuwe bankbiljetten.
De huidige impasse in de besluitvorming over de nieuwe bankbiljetten brengt onnodige risico’s met zich mee voor het huidige systeem.
Het niet-contante betalingsverkeer tussen klanten en hun banken verloopt dagelijks via de Centrale Bank.
Dit proces is grotendeels geautomatiseerd via het Netherlands Antilles Clearing System (NACS), waarop alle lokale banken, inclusief die op de BES-eilanden, aangesloten zijn.
Ook dit systeem wordt continu geïnnoveerd en verbeterd.
Bij innovaties gaat het immers niet alleen om gloednieuwe uitvindingen, maar net zo goed om het continu verbeteren van bestaande producten en processen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *