Nieuwe partij meldt zich aan voor verkiezingen

Partido Aliansa Nobo (PAN)

WILLEMSTAD — Amado ‘Broertje’ Rojer is de voorman van de nieuwe politieke partij Partido Aliansa Nobo (PAN), die op 19 oktober aan de verkiezingen wil meedoen. PAN is weliswaar nieuw, maar bestaat volgens Rojer – zoon van oud-politicus en ervaren vakbondsman Hubert ‘Bèbè’ Rojer – al sinds 10-10-‘10. De nieuwe partij stelt eenheid, daadwerkelijke balans in de samenleving en goed bestuur centraal

De naam PAN, of Aliansa is niet nieuw in de lokale politiek. Begin deze eeuw leidde Carlos Martilia gedurende enige jaren de partij Provincie Antilliaanse Nederlanders (PAN), die nooit een zetel bij een verkiezing wist te behalen.
Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig was er de Partido Aliansa.
Deze partij werd opgericht door Rufus McWilliam en Bèbè Rojer, de vader van de huidige PANleider Rojer.
Deze laatste partij vormt ook een van de inspiratiebronnen van Rojer. De PAN-leider is een entrepreneur en zakenman en is van huis uit financieel administrateur.

Opgegroeid met politiek
Ik ben opgegroeid met de politiek. Ik heb van jongs af aan figuren meegemaakt zoals wijlen priester Amado Römer en Wilson ‘Papa’ Godett. Zij vormden de inspiratie voor de politicus die ik ben. Het zat er aan te komen dat ik ooit de politiek in zou gaan. De tijd daarvoor is nu aangebroken. It was meant to be”, aldus Rojer vanochtend.

De PAN bestaat al sinds 10-10-‘10 en is een vereniging met een eigen statuut. PAN staat voor eenheid, benadrukt Rojer, die aangeeft dat mede daarom voor de naam Aliansa Nobo is gekozen.

Voor ons moet de regering er naar streven om alles in een samenleving zoveel mogelijk in balans te brengen. Er zijn dingen die je als overheid niet in staat bent te doen. Je kan bijvoorbeeld niet alle criminaliteit elimineren. Daar kan alleen God iets tegen doen. Het enige dat je als overheid kunt doen is zorgen dat alles zogoed mogelijk in balans blijft.

Bijeenkomst
Aanstaande maandag 20 augustus organiseert de politieke partij een bijeenkomst om zichzelf aan het publiek te presenteren en ook om nieuwe leden te werven. Deze bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van vakbond BTG aan de Martin Luther King Boulevard tussen zeven en half elf ‘s avonds. De muzikale omlijsting is in handen van de band The Three in One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *