Nieuwe Post en UTS gaan onder de loep

St. Maarten bepaalt positie als aandeelhouder

aqualectra-150x1501.jpgPhilipsburg – Sint Maarten gaat informatie inwinnen van alle overheids-nv’s waar het land medeaandeelhouder van is. Dit betreft onder andere postbedrijf Nieuwe Post en nutsbedrijf UTS.Nieuwe Post

Bij zowel Nieuwe Post als UTS heeft Sint Maarten 25 procent van de aandelen in handen, de overige 75 procent behoort Curaçao toe.

,,Met de informatie die we gaan inwinnen zullen we bekijken of we medeaandeelhouder blijven of eruit stappen”

, aldus premier Sarah Wescot- Williams gisteren.
Dinsdag stelde de premier dit initiatief voor in de Raad van Ministers, waarbij het initiatief werd aangenomen.

Het betreft niet alleen Nieuwe Post en UTS, maar bijvoorbeeld ook vliegtuigmaatschappij Winair, waarvan Sint Maarten 92,05 procent van de aandelen in handen heeft, 7,95 procent komt aan Nederland toe.
Ook de NAATC (Netherlands Antilles Air Traffic Control) zal bekeken worden, waarbij naast Curaçao en Sint Maarten ook Nederland medeaandeelhouder is.

,,De regering van Sint Maarten zal zoveel mogelijk informatie gaan verzamelen. Is Sint Maarten vertegenwoordigd in het bestuur, biedt het bedrijf een monopolieservice die andere bedrijven niet bieden of niet kunnen bieden”

, aldus premier Wescot-Williams.
Ook wil zij wat betreft de bedrijven waarvan de financiële informatie nog niet beschikbaar is, hier inzage in krijgen.

,,Aan de hand van al die informatie moeten we een positie gaan formuleren, of we door willen met medeaandeelhouderschap of niet. Gaan we eruit of niet. Alle vragen zullen per bedrijf beantwoord gaan worden en de regering van Sint Maarten zal voor elk van de bedrijven een standpunt innemen.”

De vraag of de premier van tevoren kan aangeven of Sint Maarten voorkeur heeft uit een van de bedrijven te treden, wilde zij gisteren niet beantwoorden tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers.

,,We hebben onze ideeën over de verschillende bedrijven, maar daar laat ik me nog niet over uit.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *