Nieuwsblad | President Venezuela: “Trump wil me laten ombrengen”

Venezuela’s President Nicolas Maduro | Reuters

De Amerikaanse president Donald Trump heeft plannen om zijn Venezolaanse collega Nicolas Maduro om het leven te laten brengen, althans, dat is wat Maduro zelf zegt. Volgens hem is de voorzitter van het Venezolaanse parlement, Julio Borges, betrokken bij het complot van het Witte Huis, zegt de president woensdag.

Borges was verschillende keren in Washington om steun te zoeken voor de oppositie in het Latijns-Amerikaanse land, tegen de machtsgreep van Maduro. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel ontving Borges twee weken geleden in Berlijn.

Dat zijn voor Maduro voldoende bewijzen dat Borges samen met de Amerikanen een moordcomplot tegen hem beraamt. “Ik maak jou, Julio Borges, verantwoordelijk voor elke vorm van geweld tegen de staat of elke mogelijke aanslag tegen mijn leven, aangevraagd door president Donald Trump”, zei de socialistische president van het land dat al enkele jaren in zwaar economisch en politiek weer verkeert.

Grondwetgevende vergadering

Dinsdag nog trok Trump voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties fel van leer tegen Maduro, die hij een “dictator” noemde.

Maduro organiseerde eind juli verkiezingen voor een grondwetgevende vergadering. Daarmee wilde hij de macht van het parlement breken, dat de facto gecontroleerd wordt door de oppositie. De oppositie had geweigerd aan de verkiezingen voor de grondwetgevende vergadering deel te nemen. Bij felle straatprotesten in heel het land kwamen al meer dan 120 mensen om het leven.

Bron: Nieuwsblad.be

5 Reacties op “Nieuwsblad | President Venezuela: “Trump wil me laten ombrengen”

  1. Als ik Maduro was zou ik om mij heen kijken. Dictaturen zijn immers instabiel. Een krachtige regering dat het volk onderdrukt kan op een gegeven moment omdraaien en de tirannie zelf te onderdrukken. Chavez heeft dat meegemaakt.

  2. Als het waar is, zullen wij er geen traan om laten Maduro. Grootste idioot van de eeuw.

  3. Misschien kunnen ze elkaar ‘laten’ ombrengen.

  4. joop savaneta

    Hahaha, als dat even kan.

  5. Ze hadden Cháves met microwaves gedood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *