Nieuwsmedia en regering maken samen werkafspraken

media op Curaçao

Nieuwsmedia en regering maken samen werkafspraken

WILLEMSTAD — De Dienst Communicatie & Voorlichting (DCV) zal samen met een commissie, bestaande uit leden van de nieuwsmedia, in gesprek gaan over nieuwe werkafspraken. Die afspraken zullen vervolgens worden vastgelegd in een journalistencode.

Dat is de uitkomst van het overleg dat vanochtend plaatsvond tussen de media, premier Ivar Asjes (PS) en DCV-diensthoofd Roxiennne Albertina.

In de commissie waarin de media vertegenwoordigd zullen zijn, nemen afgevaardigden van de verschillende mediadisciplines zitting. Gesproken is over een commissie van zes waarin televisie, de Papiamentstalige en Nederlandstalige radio, de Papiamentstalige en Nederlandstalige kranten en nieuwswebsites vertegenwoordigd zullen zijn. Die commissie wordt deze week samengesteld.

Het is de bedoeling dat er vervolgens volgende week een afspraak wordt gemaakt met DCV om de nieuwe werkafspraken op papier te zetten. Aanleiding voor deze actie is de ‘Kódigo di Kondukta’ (gedragscode) die de regering op 15 mei aan leden van de nieuwsmedia mededeelde die tot protest leidde in verband met zijn belemmerende werking.

Na enkele incidenten, waaronder een ‘vraagboycot’ tijdens het bezoek van Astrubal Chávez in verband met het tekenen van de MoU voor de raffinaderij en het openlijk aankaarten van ‘restricties van de pers’ door enkele journalisten tijdens het bezoek van de Nederlandse minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken vorige week, kreeg premier Asjes een brief overhandigd met daarin het verzoek tot een dialoog over de manier waarop de regering met de media omgaat. Dat verzoek werd vandaag ingewilligd.

 

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *