30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024 16:42

No work no pay bij Tayer Social

Directeur Sharlon Melfor van Tayer Soshal Santa Martha.
Directeur Sharlon Melfor van Tayer Soshal Santa Martha.

Willemstad – Deelnemers van Tayer Soshal Santa Martha zullen niet worden uitbetaald als zij hun werkzaamheden niet hervatten. Dat heeft de directeur van de sociale werkplaats, Sharlon Melfor, tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Deze maatregel is het gevolg van het feit dat 75 procent van de 88 deelnemers sinds de terugkeer van het bestuur en de directie heeft geweigerd hun taken te hervatten. De directie heeft alles geprobeerd, zo verteld Melfor.

Advertentie

,,Als verantwoordelijke heb ik van alles geprobeerd, waaronder Skuchami en een psycholoog in te schakelen. Zelfs een aantal parlementariërs heeft ons een bezoekje gebracht om met de deelnemers te praten. Maar toch weigerden ze met de directie te spreken.”

Gedurende die hele periode heeft het grootste deel van de deelnemers de dag buiten de omheining van Tayer Soshal Santa Martha doorgebracht. Melfor vertelt dat er in die periode ook een verandering in het gedrag van de deelnemers werd geconstateerd. ,,Sommigen werden agressief jegens de directie of gedroegen zich verward”, zo legt de directeur uit, die na dit te hebben geconstateerd meteen professionele hulp inschakelde.

Vanuit professionele hoek kreeg Melfor te horen dat er onder verschillende deelnemers sprake was van een staat van decompensatie.

,,Dit heeft het maken met het feit dat ze onder constante druk staan. Bepaalde deelnemers verheffen zich boven de anderen en oefenen druk uit zodat ze niet naar binnen gaan om hun taken uit te voeren. Als dit te vaak gebeurt, merk je een gedragsverandering op. Sommigen worden agressief en/of verward.”

Na ook dit te hebben opgemerkt heeft de directie op 17 januari een brief gestuurd naar alle deelnemers en ouders.

,,Hierin hebben we aangegeven dat de deelnemers die met ingang van 20 januari hun dagelijkse activiteiten niet uitvoeren, niet in aanmerking komen voor hun vergoeding”, aldus Melfor.

De volgende dag, op zaterdag 18 januari, heeft de directie om de tafel gezeten met de ouderencommissie waarin de maatregel werd uitgelegd. ,,De commissie is hier ook mee akkoord gegaan”, aldus de directeur van de sociale werkplaats te Santa Martha. De maatregel bleek effectief. Eerst protesteerden nog 75 procent van de 88 deelnemers. Dit aantal is inmiddels gedaald naar 50 procent en de directeur verwacht dat dit nog verder zal dalen in de komende periode. ,,Ik verwacht dat wanneer de deelnemers eenmaal in de gaten hebben dat ze niet langer in aanmerking komen voor een vergoeding, ze vanzelf terug zullen komen.” Ondertussen en ook daarna zal de deur openblijven voor dialoog, aldus Melfor.

 

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties