Nog drie huiszoekingen in zaak Bolle/Wiels

Openbaar MinisterieWILLEMSTAD — Het Korps Politie Curaçao (KPC) heeft vandaag weer drie invallen gedaan in het kader van het onderzoek naar de moord op Raul Jacinto Martinez alias Bolle.
Gisteren al werden er twee huiszoekingen uitgevoerd in deze zaak.

Martinez was verdacht van betrokkenheid bij de moord op oprichter en politiek leider van Pueblo Soberano, Helmin Wiels, op 5 mei op het strand van Marie Pompoen.

Vanochtend vroeg deed het KPC, ondersteund door personeel van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de douane, huiszoekingen in woningen te Seru Machu aan de Kaya Sagrado en in Kura Piedra.
Het onderzoek werd verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) en in het bijzijn van een hulpofficier van justitie en rechter-commissaris.

“Tijdens het onderzoek op voornoemde locaties hebben experts afkomstig uit Nederland met speciale honden specifieke diepgaande onderzoeken verricht. Tijdens het onderzoek in bedoelde woningen heeft de politie enkele artikelen in beslag genomen, die belangrijk zijn voor het onderzoek”

, aldus de politie. Er werden echter geen arrestaties verricht.

In het kader van hetzelfde onderzoek deed hetzelfde team van rechercheurs gisteren twee huiszoekingen, respectievelijk verricht in de Kaya Chikucha en de Comanchestraat.
Ook gisteren werden er geen aanhoudingen verricht.

De bewoner van het huis in de Kaya Chikucha stapte gisteren boos naar enkele lokale media om zijn ontevredenheid te uiten over de huiszoekingen.
Het betreft de man Burney Curtley Anthony Fonseca die volgens de beschikking tot het verrichten van een huiszoeking als verdachte werd aangerekend.

Tegenover de ochtendkranten Ultimo Noticia en Vigilante, die ook een kopie van de beschikking in de krant hebben geplaatst, zei Fonseca dat hij noch de moord op Wiels noch de moord op Martinez iets te maken heeft.
Het enige wat hij over de zaak weet is wat iedereen heeft vernomen via de pers.
In het huis aan de Comanchestraat zou de partner van Fonseca wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *