Noodklok slechte verlening van hulp

Willemstad – Een moeder met twee kinderen uit de wijk Domi Abou, wier huis instortte als gevolg van de heftige regenval van afgelopen weekend, heeft geen hulp gekregen van de geijkte instanties, maar werd dankzij de hulp van een burger aan een tijdelijk verblijf geholpen waar ze samen met haar kinderen een nacht kon verblijven.

Advertentie

Komishon Adelanto Domi Abou aan muziekprojecten pleit voor een calamiteitenplan voor noodsituaties, zoals afgelopen weekeinde veroorzaakt door het noodweer. FOTO JEU OLIMPIO

Komishon Adelanto Domi Abou aan muziekprojecten pleit voor een calamiteitenplan voor noodsituaties, zoals afgelopen weekeinde veroorzaakt door het noodweer.
FOTO JEU OLIMPIO

De Commissie Vooruitgang Domi Abou (Komishon Adelanto Domi Abou) onder voorzitterschap van Jonathan Plantijn luidt de noodklok over de slechte wijze waarop hulpinstanties met de zaak zijn omgegaan en zegt zwaar teleurgesteld te zijn in de hulpstructuren.
De gevaarlijke situatie voltrok zich op zondagochtend in de Sumatrastraat waarbij er om 06.00 bij de politie een melding binnenkwam dat een deel van het huis waar de vrouw met haar twee kinderen in woonde, was ingestort en het huis overstroomde.
De politie stuurde de vrouw door naar de brandweer die op zijn beurt aangaf dat de vrouw het huis moest verlaten vanwege verder instortingsgevaar.
Daarbij gaf de brandweer ook aan dat de vrouw contact moest opnemen met het wijkcentrum voor sociale assistentie, aangezien de vrouw nergens naartoe kon.

,,Bij het bellen van het wijkcentrum kreeg ze te horen dat er niets voor haar gedaan kon worden omdat het weekend was en alle instanties gesloten waren.
Ze moest wachten tot maandag om hulp te krijgen voor haar gezin en had voor die nacht verder geen plek om de nacht door te brengen. We hebben niet stilgezeten en hebben zelf hulp gezocht waarna voor de vrouw met haar kinderen door tussenkomst van Jaqueline Seibald een verblijfplaats is geregeld voor een nacht”

, aldus een verontwaardigde Plantijn.
Hij geeft daarbij ook aan het heel verontrustend te vinden dat er geen noodopvangplekken zijn voor dit soort gebeurtenissen.

,,We sporen de overheid aan om met een commissie te komen en een calamiteitenplan voor dit soort situaties. Het gaat om mensen in penibele sociale situaties. Er is geen enkele structurele plek waar ze geholpen kunnen worden.”

De commissie roept de overheid, instanties en burgers die willen helpen op om contact op te nemen via het e-mailadres email

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *