Nooit meer zoeken naar Bonaire

Wie langs Schiphol komt kan er niet omheen dat Bonaire, Sint Eustatius en Saba bij Nederland horen. FOTO’S NICO VAN DER VEN

Wie langs Schiphol komt kan er niet omheen dat Bonaire, Sint Eustatius en Saba bij Nederland horen. FOTO’S NICO VAN DER VEN

Den Haag – Langs de drukke A4 wordt vandaag ter hoogte van Schiphol een bewegwijzeringsbord geplaatst waarop de afstanden naar Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden weergegeven.

Het bord markeert symbolisch de band van Nederland met Caribisch Nederland en moet de bewustwording in Europees Nederland vergroten dat Bonaire, Sint Eustatius en Saba er als bijzondere gemeenten van Nederland helemaal bij horen. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken onthulde gisteravond in het bijzijn van de bestuursdelegaties van Bonaire, Statia en Saba tijdens de verwelkoming aan het begin van de zogeheten CN-week het ontwerp van het bewegwijzeringsbord.

Minister Plasterk met de gedeputeerden Kroon en Winklaar en gezaghebber Rijna met het ontwerp van het bewegwijzeringsbord.

Minister Plasterk met de gedeputeerden Kroon en Winklaar en gezaghebber Rijna met het ontwerp van
het bewegwijzeringsbord.

De plaatsing van het bord is een initiatief van gedeputeerde James Kroon. Die toonde zich ingenomen met het feit dat Rijkswaterstaat – dat onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu ressorteert – zijn verzoek heeft gehonoreerd.

,,Toen ik een paar maanden geleden het idee lanceerde, begreep ik wel dat er veel mitsen en maren aan vast zaten vanwege de regelgeving. Je kunt natuurlijk niet zomaar lukraak bewegwijzeringsborden langs drukke autowegen plaatsen die de aandacht van het verkeer afleiden.

Ik ben blij dat het gelukt is om op deze manier te laten zien dat Europees en Caribisch Nederland sinds 10 oktober 2010 één land met elkaar vormen. Nog niet iedereen realiseert zich dat, maar dat zal nu snel veranderen want er komen dagelijks vele tienduizenden automobilisten langs de plek waar het bord komt te staan”, aldus Kroon.

Zijn collega-gedeputeerde Edsel Winklaar van Economische Zaken en Toerisme zei te hopen dat het bord ‘meer mensen, toeristen én investeerders, op het idee zal brengen een bezoek aan onze mooie eilanden te brengen.”

Gezaghebber Edison Rijna sprak van een prachtig gebaar.

,,Het bevestigt dat wij volwaardig deel uitmaken van het land Nederland. Het bord slaat een symbolische brug die de voorbijgangers uitnodigt: sla hier af en volg de borden naar Bonaire, Sint Eustatius en Saba.”

Kroon kondigde aan bij terugkeer op Bonaire te zullen bepleiten dat er bij de toegangsweg naar Flamingo Airport een bord komt te staan dat naar Amsterdam verwijst.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *