NOS betreurt te late uitzending begrafenis Mandela

Begrafenis Nelson Mandela

Begrafenis Nelson Mandela

De NOS begon zondagochtend om 8.30 uur met een live-uitzending van de begrafenis van Nelson Mandela, terwijl die dienst toen al anderhalf uur aan de gang was.
Daarover ontstond – onder meer op de sociale media – zoveel gedoe, dat de NOS zich zondagmiddag genoodzaakt zag met een verklaring te komen. De omroep betreurt de gang van zaken.

Advertentie

Presentator Rob Trip zei in de studio bij aanvang van de uitzending dat ”het veel eerder is begonnen dan we hier dachten’’. Overigens toonde de NOS de dienst wel meteen via de stream Journaal24.

Volgens de NOS was de doorgegeven informatie tot en met zaterdag dat de dienst om 8.00 uur (Nederlandse) tijd zou beginnen. De uitzending zou dan een half uur later beginnen, als alle gasten zo’n beetje waren gearriveerd.

”Gedurende de nacht bleek de aanbieding van de televisiebeelden te zijn vervroegd”, aldus de verklaring van de NOS. De beelden zijn toen direct live doorgezet op de site en op Journaal24, stelt de omroep.

Ook de European Broadcasting Union, een internationale samenwerking van Europese landen, weet niet waarom de plechtigheid eerder startte, aldus de verklaring.

bron: NU.nl

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *