NOS | Celstraf voor drugssmokkel in accu van rolstoel

Celstraf voor cocaïnesmokkel per rolstoel van Curacao naar Duitsland

Een 57-jarige Nederlander is in Duitsland veroordeeld tot 5,5 jaar cel wegens het smokkelen van cocaïne in zijn rolstoel.

De gehandicapte man, een geboren Curaçaoënaar, had ruim elf kilo cocaïne verstopt in de accu van de rolstoel. De straatwaarde van de drugs bedraagt zo’n 750.000 euro.

De drugs werden ontdekt na zijn aankomst uit Curaçao op de luchthaven van Düsseldorf. De man ontkende aanvankelijk van zijn smokkelwaar af te weten, later gaf hij toe dat hij wist wat hij vervoerde.

Hij zei tegen de rechter dat hij door de drugsmaffia op Curaçao gedwongen was tot de smokkel. De criminelen zouden hebben gedreigd zijn dochter op Curaçao iets aan te doen, als hij niet zou meewerken.

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | Celstraf voor drugssmokkel in accu van rolstoel

  1. En Brian Mariano is op Curacao veroordeeld tot een jaar cel wegens smokkel van een kilo cocaine en heeft, 5 jaar na die veroordeling, daarvan nog geen seconde uitgezeten.

    Dat is justitie op Curacao.

    Of niet, Norman Serphos?

  2. Joep Meloen

    Prima dat hij de gevangenis in gaat, maar laten we even wel wezen. 11 kilo en je krijgt 5,5 jaar.
    290 kg plus een automatisch wapen en de eis is slechts 6 jaar en 5 jaar.Dat mag het OM toch even uitleggen. Levenslang was in mijn ogen een betere eis geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *