NOS | CNN weigert ‘racistisch’ campagnefilmpje Trump uit te zenden

De Amerikaanse nieuwszender CNN weigert een campagnefilmpje van president Trump uit te zenden. Volgens CNN is het spotje racistisch. De president heeft niet gereageerd op de beslissing, maar zijn zoon Donald Trump jr. vindt dat de zender alleen nepnieuws maakt. “Ze willen het niet over echte bedreigingen hebben”, zegt hij op Twitter.

Het filmpje toont een groep migranten uit Honduras die onderweg is naar de grens met de Verenigde Staten. Volgens Trump bereiden die mensen een invasie voor. Ook is een Mexicaanse man te zien die in februari veroordeeld werd voor de moord op twee politieagenten in Californië. “Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik er maar twee heb vermoord”, zei hij destijds in de rechtszaal.

“Illegale immigranten als hij lappen de regels aan hun laars”, stelt de verteller in het filmpje. Daarom wordt opgeroepen de “migrantenkaravaan te stoppen” en om op Republikeinen te stemmen.

@DonaldJTrumpJr: CNN has made it abundantly clear in its editorial coverage that this ad is racist. When presented with an opportunity to be paid to take a version of this ad, we declined. Those are the facts.

CNN noemde het filmpje in een redactioneel stuk “de extreemste stap tot nu toe in de meest opruiende campagne uit de recente geschiedenis”. De zender heeft besloten om het spotje niet uit te zenden, ook al loopt CNN daardoor inkomsten mis. Andere Amerikaanse kanalen zenden de boodschap wel uit.

De video is door het team van Trump gemaakt in het kader van de midterms, de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten. De Amerikanen kiezen komende week nieuwe leden voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Die hebben nu beide een Republikeinse meerderheid.

Correspondent Wouter Zwart legt uit wat er dinsdag op het spel staat in die verkiezingen:
Video afspelen
02:45
Midtermverkiezingen in Amerika: dit staat er op het spel

Trump en CNN hebben het sinds het aantreden van de president al vaker met elkaar aan de stok gehad. Trump beticht het medium van het brengen van nepnieuws en noemt journalisten “vijanden van het volk”.

CNN vindt dat hij met die woorden een verkeerd signaal afgeeft aan de Amerikaanse bevolking en dat zijn woorden gevaarlijk kunnen zijn. Dat zei de zenderbaas nadat er vorige maand bompakketjes waren verstuurd naar het gebouw van CNN in New York door een aanhanger van Trump.

Bron: NOS

20 Reacties op “NOS | CNN weigert ‘racistisch’ campagnefilmpje Trump uit te zenden

 1. @joep meloen, Dat is nu de wereld van nu dankzij de linkse lobbie en de vluchtelingenclubjes zoals VN etc. Vooral in het westen zijn ze hier vatbaar.. bang voor woorden zoals koloniaal en racist.. terwijl in afrika, arabie, zuid amerika en zelfs op Curacao vluchtelingen per direct worden terug gestuurd mogen ze in Europa voor jaren door blijven produceren… maar als je er wat van zegt ben je een racist.

 2. Joep Meloen

  @ Jan,

  De vraag was niet of het filmpje van goede smaak was. De vraag was waarom het filmpje als racistisch wordt gelabeled en dat antwoord heb jij, ondanks alle opmerkingen, nog steeds niet gegeven.

 3. Bert

  Daarom lees ik die onzin ook niet, alleen al als ik de naam zie. Maar
  dat is bij de meeste, idem dito.

 4. Langdradig, Jan? Moet je Mano eens lezen.

  Om 1 reactie van hem te lezen moet je een halve dag verlof opnemen.

  En dan begrijp je nog niet wat hij schrijft.

 5. Alwetende JM

  https://www.yahoo.com/news/networks-pull-trump-ad-migrants-even-fox-news-184915030.html

  Lees eens over de grenzen, dat is erg verhullend!
  Als zelfs Fox niet uitzendt dan wil dat wel wat zeggen.
  Je epistel is wel weer erg ‘langdradig’ en dat voor zo’n simpel onderwerp.

 6. Moet toch iets met dat spotje aan de hand zijn. Zelfs FOX news heeft het spotje geweigerd.

  Ik denk dat het meer iets is van wat kaatst moet de bal verwachten. Geen antwoord geven op een vraag van een journalist van CNN is ook geen spotje meer op CNN. Althans, zo zou het bij mij gaan.

  Alleen het heeft averechts gewerkt. De halve wereld heeft het spotje nu gezien.

 7. Curaçao wil ook geen Venezolanen, dat is ook racistisch.

 8. Sate Batata

  De zogenaamde kritische zenders zoals CNN, MSNBC enz (en indirect de NPO/NOS die deze zenders napapagaaien) zijn dankzij President Trump enorm door de maand gevallen. Ze zijn niets anders dan propaganda instrumenten van de Democraten met hun globalistische agenda en eigenlijk nooit neutraal geweest.

  Trump heeft een ongekende energie en weet het voor elkaar te krijgen, ondanks alle sabotage, tegenwerking en fake-news, om zijn verkiezings beloftes na te komen. Datgene waarvoor hij gekozen is.

  “Ja, maar dat willen wij niet hebben met zijn allen” Iemand die de verkiezingen wint en dan zijn beloftes nakomt.

  Hij is ongekend populair in Amerika en de groep “deplorables” blijft maar groeien. 10-duizenden mensen gaan naar zijn ralleys elke avond. Hij heeft een gewoon rockstar-status. En hij weet niet van stoppen. Bij Obama’s ralleys komen slechts een paar honderd mensen . Daar hoor je niets over bij CNN. De groeiende #walkaway movement enzo, daar hoor je niets over bij CNN. Werkeloosheid bij de zwarten en Latino’s historisch laag. Niet daarover bij CNN. ISIS gedecimeerd, ook hier niets of weinig over over. Economie booming, enz. De Trump train lijkt niet te stoppen.

  En elke avond zitten de CNN parels met hun panels te huilen, dat hij deze keer echt te ver is gegaan. Prachtig. Wist u dat TDS (Trump Derangement Syndrom) nu een erkende ziekte is in de psychiatrie?

  Het gaat bij CNN niet over het (vermeende) racisme in het reklamespotje: De democraten en hun propaganda nieuwskanalen zijn simpelweg in komplete panic-mode.

  Mooie tijden, power to the people, en het wordt een interessante woensdagochtend.

  Voor de regenachtige middag nog een informatief fillempje:

  https://www.youtube.com/watch?v=CyTCcL9q3IE

 9. De crimineel in het filmpje was kaal.

  Als kale man ervaar ik dit als ernstige discriminatie.

 10. @joep en anderen. Als je niet snapt dat dit racistisch is dan betekent dat dat we op deze rots nog veel verder gezonken zijn dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Dat doet denken aan de situatie van vlak voor ww2 toen hele groepen van de bevolking ook dit soort denkbeelden hadden. Onvoorstelbaar dom, ga de geschiedenisboeken er eens op naslaan !

 11. @Lapas: dan is het dus ook seksistisch. Want er was een man te zien die in februari veroordeeld werd voor de moord op twee politieagenten in Californië.

  De halve wereldbevolking wegzetten als criminelen is volgens mij racistisch.

  Houd toch op met dat SJW gedoe.

 12. @Joep vraagt, “Wat is racistisch aan het filmpje?”. Nou, meneer Joep wat dacht je van, “Ook is een Mexicaanse man te zien die in februari veroordeeld werd voor de moord op twee politieagenten in Californië.”

  Een hele bevolkingsgroep wegzetten als criminelen is volgens mij racistisch. Heb ik van papa geleerd.
  dochter van Ericlapas, 6 jaar.

 13. Joep Meloen

  @ Jan,

  Dat de tegenstellingen in de VS de afgelopen jaren onder Trump alleen maar zijn toegenomen ben ik volledig met je eens. Dat het wapengeweld in de VS idiote vormen heeft aangenomen ben ik ook met je eens. Dat het geweld van de politie tegenover de burger absurd is ben ik ook met je eens.

  Maar……….

  Wat was er racistisch aan dit filmpje ?
  Dat antwoord heb ik nog steeds niet gehad en vrees dat ik het ook niet ga krijgen, simpelweg omdat er niets racistisch aan het filmpje was. CNN doet zo’n beetje een ooggetuige verslag van deze ‘mars naar de VS’. Men brengt het alsof deze illegale immigranten volledig in hun recht staan dat ze de VS op een illegale manier willen betreden. Dat wordt dan ondersteund door interviews met ‘experts’ die komen vertellen hoe erg het is gesteld met de economie van de landen waar ze vandaan komen.
  Ik snap heel goed dat het filmpje niet binnen de agenda van CNN past, maar maakt het dat racistisch ?
  Ergo, nog altijd de vraag: ‘wat is er racistisch aan dit filmpje ?’

 14. Als mensen zich meer zouden verdiepen in het feit dat racism in de US jarenlang verder heeft gebroeid zouden zij nooit zulke stupide standpunten ventileren.

  Wellicht aardig deze gegevens te raadplegen.

  https://www.adl.org/resources/reports/murder-and-extremism-in-the-united-states-in-2017

 15. @Zon, Dus de YDK is dan een pro Trump supporter?
  Hoor de YDK praten over buitenlanders en illegalen en dan is Trump een heilige!

 16. Joep heeft volkomen gelijk, er is niets racistisch aan het buitenhouden van illegale buitenlanders.

  Doen wij inderdaad op dit eiland ook.

  Wat misschien racistisch is, is wat wijlen Peter Gardeniers deed toen hij lang geleden de horeca van Veneto overnam. Hij goodie 50 lokalen eruit en verving ze door 20 latinos.

  Gevolg? Ondanks 30 man minder ging de produktie omhoog en het niveau van de service ook, er kwamen meer klanten. Kosten daalden en omzet steeg.

  Misschien racistisch, maar ik zou het zelfde gedaan hebben.

  En is het niet openen van een e-mail uit Nigeria racistisch?

 17. Joep Meloen

  @ Lionfish,

  Ik loop totaal niet achter Trump aan, maar wanneer je iemand ergens van beschuldigt moet je het wel bewijzen.
  Is Latin-America een ras geworden ?
  Is het buiten houden van illegale immigranten racistisch ?
  Als dat zo is dan zijn wij het ook, wij houden immers de Venezolanen buiten, maar dat zal je wel zijn ontgaan.
  Dat Trump dit ‘leger’ illegale immigranten niet wil toelaten is dus niet zo vreemd. Obama, Bush, Clinton hebben het allemaal al een paar keer gedaan, dus het is geen unicum.
  Australië laat geen illegale immigratie toe, Aruba niet en wij dus ook niet.

  Dus als jij weet wat er racistisch is aan dit filmpje dan hoor ik het graag ?

  En CNN plus fabriceren van nieuws ?
  Neem aan dat je het filmpje uit London wel kent, vlak na de aanslag door een stel moslims. CNN had wat moslims opgetrommeld, die vervolgens een karton met leuzen kregen uitgereikt (opgeschreven door CNN) en daarna werden ze voor de camera gezet, waarbij de presentator het had over een ‘spontaan’ protest door moslims.
  Ja, FOX news is geen haar beter en zo zijn er nog wel een stel die praktijken er op nahouden waar een echte journalist zich voor zou schamen.

  Maar goed, wat was er dus racistisch aan dit filmpje ?

 18. Tja, de usa heeft een racistische fake president, en een deel van de bevolking is ook nog zo stupid om hem blind achterna te lopen. Dat kennen we hier al jaren. En de stupide reacties hieronder laten zien dat dat ook hier nog wel even zo door zal gaan.

 19. @joep
  Goh, komt niet vaak voor dat mensen die nadenken Pro Trump zijn,

 20. Joep Meloen

  Wellicht dat CNN dan ook even uit kan leggen welk deel van dit filmpje racistisch is, want het ontgaat mij volledig.

  CNN is vervallen van een betrouwbare zender (ten tijde van de golfoorlog) tot een zender met een politieke agenda. Zoals een James Bond ooit ging over een zender welke het nieuws zelf creëerde, dacht CNN: ‘hé, goed idee, dat kunnen wij ook’.
  Nieuwszenders, journalisten en pers behoren de feiten te rapporteren of op te zoeken. Zij zijn er niet om hun eigen politieke ideëen door te drammen. De media zijn geen onderdeel van de politiek, maar velen denken van wel. En dat mag je inderdaad fake news noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *