NOS | Colombia levert Peruaanse drugsbaron ‘De Slak’ uit

Gerson Galvez schreeuwt tegen journalisten dat hij onschuldig is. | Foto Reuters

Gerson Galvez schreeuwt tegen journalisten dat hij onschuldig is. | Foto Reuters

Colombia heeft de Peruaan Gerson Galvez uitgeleverd. Hij was de meest gezochte man in Peru. De autoriteiten noemen zijn arrestatie een klap voor het internationale drugsmilieu. De 34-jarige Galvez heeft als bijnaam ‘De Slak’. Hij werd zaterdag door de Colombiaanse politie opgepakt in Medellin. Galvez werd snel aan Peru uitgeleverd omdat hij de vereiste visa miste.

De Peruaan zou de leider zijn van een machtig kartel in de Peruaanse havenstad Callao. De groep is verantwoordelijk voor een groot aantal moorden in de regio. Galvez werd gezocht voor betrokkenheid bij tientallen moorden en grootschalige cocaïnehandel.

Tipgeld
De geboeide Galvez werd aan boord van een vliegtuig gebracht onder grote belangstelling van de media. Terwijl hij, gekleed in een kogelwerend vest, de vliegtuigtrap werd opgesleept, riep Galvez onschuldig te zijn.

De Colombiaanse president Manuel Santos heeft de politie geprezen voor het arresteren van een van de meest gevreesde criminelen van Latijns-Amerika. Peru had 150.000 dollar uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot Galvez’ arrestatie.

De media in Peru omschrijven Galvez als zeer gewelddadig en noemden hem de nieuwe “El Chapo”. Daarmee verwezen ze naar de Mexicaanse drugsbaron die eerder uit de gevangenis ontsnapte, maar in januari weer werd opgepakt.

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Colombia levert Peruaanse drugsbaron ‘De Slak’ uit

  1. Abraham Mossel

    Hoe dan ook LaStiwz, Ik kijk er in ieder geval niet van op, als Gerrit de Raaf en nog een paar andere Marioneten (van MFK opr(L)ichters cq leiders Gerrit en Carallo ) ministers van kabinet Schotte die in het bezit waren van een diplomaten paspoort in den loop der jaren zig als nog voor de rechter moeten verschijnen in het proces drug lijn 2010/2012, Shotte kabinet. Het OM kan niet alles tegelijk, Toch??. ik weet genoeg!.

  2. @Gert: het foutief na papagaaien geeft geen al te intelligente indruk.

  3. Doet me denken aan Gerrit Schotte, een strafblad om de weg naar Westpunt mee te bedekken en maar roepen dat hij onschuldig is.

    Daarbij luidkeels ondersteund door de schreeuwlelijkers ratvocaten Peppie en Kokkie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *