NOS | Curaçao laat ‘illegale’ Venezolanen vrij

Aanvankelijk stond Venezuela nog wel toe dat illegale landgenoten die werden opgepakt toch nog konden worden teruggestuurd, via een luchtbrug tussen Willemstad en Caracas. Sinds deze week kan dat niet meer | ANP

Curaçao heeft gisteravond voor het eerst 21 Venezolanen vrijgelaten die het land illegaal waren binnengekomen en vastzaten in de voormalige Koraal Specht-gevangenis. De officiële reden is dat er geen uitzicht meer is op uitzetting.

De Venezolanen kunnen niet terug naar hun eigen land, omdat Venezuela de grenzen heeft gesloten en niemand meer het land in kan.

De Venezolaanse president Maduro sloot op 19 februari de grenzen met de Antillen als represaillemaatregel tegen Curaçao, omdat dat oppositieleider Guaidó had erkend als interim-president. Bovendien gaf Curaçao grondgebied vrij aan de Verenigde Staten om van daaruit hulpgoederen naar Venezuela te brengen.

Aanvankelijk stond Venezuela nog wel toe dat illegale landgenoten die werden opgepakt toch nog konden worden teruggestuurd, via een luchtbrug tussen Willemstad en Caracas. Sinds deze week kan dat niet meer.

De politie op Curaçao vreest een hausse aan Venezolanen, nu ze niet meer worden vastgezet en teruggestuurd. Gisteren arriveerden de eerste 17.

Bron: NOS

4 Reacties op “NOS | Curaçao laat ‘illegale’ Venezolanen vrij

  1. What about wat grote tenten neerzetten net als op Aruba, en bewaakt door militairen.

  2. Dit zijn de gevolgen van een waardeloze minister van justitie die dacht de boel op zijn beloop te laten en zijn tijd uit te zitten.

    Zag toevallig een interview op TV Direct van een zekere Jerôme de Lima met Girigorie, het eerste wat opviel bij die Jerôme is dat zij haar voorkant heeft laten verbouwen.

    Wat deze De Lima mee bezig was, is om angst onder de bevolking te zaaien, minister wat gaan we met deze criminelen doen, hoe moet het nu? En zo ging het minuten door. De mariku Girigorie had ook kunnen zeggen kom op meisje niet al deze vluchtelingen zijn criminelen maar nee hij hield zijn smoel daarover dicht.

    Normaal gesproken druk ik mij heel netjes en beschaafd uit maar nu ben ik echt boos en vraag ik me af, “Na unda Jachmin a sali ku tur e mucha sanka shushi nan aki?”.

  3. Welkom! En geef ze dan in ieder geval ook de tijdelijke mogelijkheid om eervol te gaan werken en eerlijk te voorzien in hun onderhoud.

  4. Welkom als slaaf van de jichinan di tera, dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *