NOS | Curaçao Neptunus loopt uit in Holland Series

Pitcher Rob Cordemans | ANP

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben het vierde duel om de titel met L&D Amsterdam gewonnen. Neptunus trok in de hoofdstad met 3-2 aan het langste eind, leidt in de Holland Series met 3-1 en kan zaterdag in Rotterdam zijn achttiende kampioenschap binnenhalen.

De nederlaag van Amsterdam zal hard bij Rob Cordemans aankomen. Hij stond negen innings op de heuvel, gooide tien keer drie slag, een keer vier wijd en kreeg maar vier hits tegen. Neptunus scoorde daaruit wel drie punten en kwam op 3-0.

Amsterdam leek het tij in de slotfase nog te gaan keren, maar zes honkslagen in laatste vier innings leverden niet meer dan twee runs op.

Bron: NOS

10 Reacties op “NOS | Curaçao Neptunus loopt uit in Holland Series

 1. @Mossel
  Aaah, vanaf je jeugd beweeg je ‘in hogere sferen’.

  By the way ik had een kennis die voor Donar in Groningen een balletje door het netje gooide.

 2. Abraham Mossel

  @hoedanook weet U wat het woord DONAR betekend GOD VAN DE WOLKEN!

 3. Abraham Mossel

  Joop je hebt gelijk, ik voetbalde bij donar in de jeugd ( Henny de Graaf was ons idiool ?) Rudie kuipers in het doel? et cetra. meer kan ik niet zeggen anders is mijn ???? weg een ding kan ik je wel zeggen mijn vader en oom waren de oprichters van de spyfdwe oranje leeuwen hilv💑

 4. ADO, Storks, Sparta,Simon Arrindel, Hamilton Richardson,Hudson John etc. Toen was honkbal nog gewoon honkbal ! ( en ik jong, fris en fruitig 😉 ).

 5. joop savaneta

  Donar is een vereniging is een sportvereniging in Hilversum waar o.m. voetbal, atletiek, en ook honkbal is ondergebracht maar Hurricanes uit Hilversum is puur alleen een honkbalclub maar die spelen net als Donar wel in de lagere regionen.

 6. @Mossel
  Donar is toch een basketbal club in Groningen?

  @Joop
  Afgevraagd waarom het voor Kinheim niet mogelijk was om voor 2017 een volwaardige selectie op de been te brengen? En ook waarom een groot aantal spelers uit het eerste team vertrokken.
  https://www.honkbalsite.com/2016/11/01/kinheim-trekt-zich-terug-uit-hoofdklasse/

 7. Abraham Mossel

  @ Joop, Hoe ,Hebben jullie ooit van de honkbal club Donar uit hilversum gehoord???💪

 8. joop savaneta

  Ik hoop dan ook van harte dat Kinheim weer snel terug keert in de hoofdklasse waar ze ook echt thuis horen.

 9. @Joop vergeet Kinheim uit Haarlem te vermelden. De’oude jongens’ stelden zich decennialang op als ‘poortwachter’ voor honkbal en honkbalontwikkeling in Nederland. Nu zij er niet meer zijn zien wij allerlei ontwikkelingen (ook internationaal).
  Volgende week beginnen de Koningkrijkseries hier op Curacao.

 10. joop savaneta

  Ik gun het Neptunes van harte maar van spanning in de hoofdklasse is al jaren geen sprake meer. Het is Amsterdam Pirates en Neptunes die al jaren om het kampioenschap spelen omdat het de meest kapitaalkrachtigste clubs zijn met rijke sponsors. Neem een Club als het Bussumse HCAW die al jaren de beste jeugdspelers levert maar die worden dan weer weg gekocht door de twee bovengenoemde clubs. Jammer, maar het is niet anders en het gaat altijd om de poen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *