NOS | Dode bij overval vliegveld Curaçao

Update 7 maart 2015 om 20u

Dode bij overval vliegveld Curaçao | Foto Yves Cooper

Dode bij overval vliegveld Curaçao | Foto Yves Cooper

In Curaçao is een geldloper van een Amerikaans bedrijf omgekomen bij een overval op het vliegveld. Een andere geldloper raakte gewond.


Zes gewapende mannen vielen het pand binnen van een bedrijf in de vrijhandelszone van Hato Airport. Ze droegen maskers en camouflagekleding.

Er ontstond een schietpartij waarbij een geldloper ter plekke overleed in de kogelregen. De andere geldloper liep ook schotwonden op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar.

Camerabeelden

De overvallers waren uit op goudstaven die net werden opgehaald door de geldlopers. Het is niet bekend of ze die buit hebben kunnen maken.

Van de overval zijn zowel binnen in het vliegveld als buiten camerabeelden gemaakt die in handen zijn van de politie. Ook zijn de dieven buiten door verschillende getuigen gezien. In combinatie met de camerabeelden levert dat volgens de politie bruikbare informatie op.

Criminele circuit

Vorig jaar juli was er ook een schietpartij op Hato Airport. Daarbij vielen toen twee doden en raakten zeven mensen gewond. Het ging om een afrekening in het criminele circuit.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *