NOS | Gevangenen op Curaçao in opstand

De gevangenen kwamen in opstand omdat er geen eten was

Bewaarders van de SDKK-gevangenis op Curaçao hebben begin deze week traangas ingezet om gedetineerden weer terug de cel in te krijgen. Ongeveer 35 gevangenen kwamen in opstand omdat er geen eten was. Ook klaagden ze over een gebrek aan medicijnen en slechte medische zorg.

Om hun boosheid kracht bij te zetten, maakten de 120 gevangenen van blok 7 een filmpje, dat later op internet werd verspreid. Daarin beklagen zij zich over het bedorven eten en eisen een gesprek met de minister.

‘We zijn geen honden die je in een hok kunt opsluiten’

Dat kwam er niet. Wel werd een delegatie van de ambtenarenvakbond maandag binnengelaten voor overleg met de directie. Die zei dat een wijziging van het inkoopschema tijdelijk problemen gaf in de bevoorrading. Van bedorven voedsel zou geen sprake zijn.

De situatie in de voormalige Bon Futuro-gevangenis blijft gespannen. Zondag was het onrustig nadat een drone drugs en mobiele telefoons had gedropt boven de gevangenis. Volgens de directie gebeurt dat wekelijks en hebben de bewaarders daar hun handen aan vol.

Minister van Justitie Quincy Girigorie zei begin deze week in het parlement dat de begroting voor de gevangenis onder druk staat. De wijziging van het inkoopschema voor voeding heeft daar alles mee te maken. Ook is er minder geld per gevangene beschikbaar. Vooral de medische zorg en de medicijnenvoorziening schieten te kort vanwege geldgebrek.

Bron: NOS

10 Reacties op “NOS | Gevangenen op Curaçao in opstand

 1. Dit soort mensen mag zich gelukkig prijzen dat ze eten krijgen. Ze hebben in het geheel niets te eisen en te willen. Een glas water en een beschuit is meer dan genoeg. Eenzame opsluiting en 5 minuten luchten. Dit soort mensen heeft hersenpan met inhoud van een pop. En een hond sluit je niet op in een hok. Die hebben tenminste hersens in hun hersenpan.

 2. Nou de veroorzaker van de ellende en geldgebrek is net opgesloten. Waarom gaan ze niet bij hem klagen

 3. Volgens @Piet, “Hoe komen ze aan die camera om dat filmpje te maken?” Heel simpel, er vliegen 24 uur per dag drones over de gevangenis die van alles naar beneden laat vallen. De directeur heeft bij Girigorie gesmeekt voor drone jammers, maar Girigorie wilt het verzoek niet inwilligen. Het is wachten op een incident met wapens zodat hij zijn partij genoot Marvina Cecilia daar kan droppen.

 4. Waarom zitten ze daar?
  Omdat ze als een hond iemand bestolen,beroofd of vermoord hebben.
  Honden streken dus! geef ze gewoon wat ze verdienen en dat is NIETS.
  Hoe komen ze aan die camera om dat filmpje te maken?

 5. @Abraham, De meeste die daar zitten hebben allemaal op GS gestemd. Hij is dus gewoon bij zijn stemmers

 6. Abraham ik vind het ook vreemd , heel vreemd .

 7. Abraham Mossel

  In zuid amerikaanse landen krijgen gevangen helemaal niks te vreten, wat water en een half sneetje brood per dag, de familie moet eten brengen anders hebben ze nada niks noppes te vreten. het schorum wat daar zit kost de gemeenschap al 300 nafjes per dag, maar het valt mij wel heel erg op dat sinds de tuinkabouter Gerrit de Raaf ( dief) daar in het hok zit er veel onrust is, valt duidelijk op, Directie Gerrit over plaatsen naar SXM voor dat er doden vallen, zit hij lekker op een berg en kan hij naar zijn vriend Carolo kijken als die lekker aan het zwemmen is in zee zonder wind.

 8. nou voor zover ik weet is er geen wipkamer in de gevangenis

  Ze komen wel aan hun trekken wanneer ze douchen!

 9. Het is triest dat Girigorie, op deze manier bezig is om de huidige directeur door Malvina Cecilia te laten vervangen. Het is wachten op een schietpartij of een ander incident.

  Het moet gezegd worden dat deze gevangenen zich wel beschaafd houden in andere landen waren ze allang begonnen met medegevangenen vermoorden en de boel in brand steken. Wellicht is er nog hoop voor onze brothers alleen moeten ze niet misbruik worden voor politieke spelletjes en vriendjes politiek.

  Ik hoor dat ze de naam van Girigorie scanderen, “ta e minister nos ke”, nou voor zover ik weet is er geen wipkamer in de gevangenis en sommige jongens zitten al jaren vast dus Girigorie doet er verstandig aan om daar ver weg vandaan te blijven..

 10. ‘We zijn geen honden die je in een hok kunt opsluiten’

  Dat zijn het wel!

  De samenleving terroriseren en dan een 5 sterren hotel verwachten?

  Ze zijn AlcaLM Walle niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *