NOS | Hardloper helpt uitgeputte tegenstander over de finish

Dabo uit Guinee-Bissau helpt zijn uitgeputte Arubaanse collega, de atleet Busby over de finish. Het publiek is laaiend enthousiast. Samen halen ze de finish.

Op het WK Atletiek in Qatar gebeurde iets bijzonders: een hardloper helpt een tegenstander om toch nog over de finish te komen.

Het gebeurde bij het onderdeel 5000 meter. Dabo uit Guinee-Bissau ziet voor hem dat het niet goed gaat met atleet Busby uit Aruba. Busby komt bijna niet meer vooruit en is helemaal uitgeput. Dabo rent hem niet voorbij maar pakt zijn arm en probeert hem toch nog over de finish te krijgen.

Dabo uit Guinee-Bissau helpt uitgeputte Arubaanse collega Busby over de finish

Het publiek klapt, springt en juicht voor hem

Samen halen ze de finish.

Het publiek klapt, springt en juicht voor hem.

Samen halen ze de finish. Daar wordt Busby gelijk in een rolstoel gezet. Inmiddels gaat het weer goed met de Arubaanse atleet.

Bron: NOS

18 Reacties op “NOS | Hardloper helpt uitgeputte tegenstander over de finish

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Panchulo:
  Wat een onzin weer!!!!!
  We wonen op een tropisch eiland, waar de gemiddelde temperatuur de door jou gebezigde graden Celsius niet ver ontlopen. We wonen, wandelen, trainen, maken kinderen, enfin: wij zijn tropenkinderen. Moet je mij eens vertellen waarom hij een EPO gebruiker zou zijn, omdat hij in een warme temperatuur meedoet voor de prijzen???????
  O mijn Lieve Vader…. Bespaar mij aub deze mensen die hun mond voor hun straf hebben…..

 2. De inwoners van de ABC eilanden moeten goed opletten, willen ze op wereldniveau scoren. Welke gek gaat in een temperatuur van tussen 32 en 40 graden, een afstand van 5000 meter afleggen? Alleen Epo gebruikers.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  “Nos mes por” is geen spreekwoord Bram. Het is een gezegde.
  Trui: wil je even orde op zaken stellen hier??
  O nee, ….laat maar. Jij corrigeert alleen als het YDK’s betreft…
  Dom van mij.

 4. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  En Taymir Burnett??? Waren er trouwens nog andere non-YDK Nederlanders die er meededen? Nee he?
  Enne…. Onze honkbaljongens hadden ook geen hulp nodig… dacht ik!!!!
  Heb je Daphne Schippers zonet zien lopen Bram??? Goed he?? Ze heeft zich wel niet gekwalificeerd, maar toch… Een vijf voor de moeite dan maar??
  Jammer…..

 5. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  En wat dacht meneer Bram van Max Verstappen? Die is lekker in Belgie geboren….. 🙂 🙂 Kijk (bij mij althans) uit met wat je zegt Bram: Ik heb geen tia gehad……

 6. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  Over hulp gesproken…. Sifan Hassan is een echte Nederlandse…. Ze is (en ik hoor Erica al hoor,:) jammer genoeg ‘s avonds geboren…
  Whuahahahahahaaaaaaaaa Bram… Hulp…. Whauahahahahaaaaa

 7. Henk1, niet zeuren.

 8. @Drechi. Bij een Nederlander kweek je pas goodwill als je zijn of haar portemonnee spek.

 9. Drechi, niet te veel reageren, anders heb je morgen op kantoor niets te doen,

 10. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  ….En wij denken dat wij door het klein beetje dat we hadden te delen met Nederland in WO II, wij al is het maar een beetje goodwill hebben gekweekt…. Niet dus……….. Wat een sukkels zijn wij toch…..
  Makamba NO ta hende….

 11. @Malcolm X je bent helaas niet de enige die beroepsonderstandtrekker een wanstaltige plaag vindt.
  Het ergste is dat hij maar kan doorgaan zijn B’s te spuien. Ik denk zelf dat de tijd nu een keer gekomen dit figuur een tijd te bannen.
  Misschien dagelijks in de spiegel kijken en vooral zijn Haldol blijven slikken geeft hem
  Nog enig soulaas.

 12. De juiste vraag is, waarom heeft de organisatie niet ingegrepen? Op dat moment was niet bekend of het om uitputting of hartproblemen ging want de Arubaan had zijn hand op de borst.

  Het is wel merkwaardig dat tijdens de dames marathon toen de blanke atletes in de problemen kwamen, hulp gelijk aanwezig was.

  Dat dit allemaal in een land dat buitenlandse werknemers uitbuit terwijl een kleine groep stinkend rijk is en steeds rijker wilt worden is symbolisch.

  Deze atleet uit Guinee-Bissau heeft de bevolking van Qatar een belangrijke les kunnen leren maar net als apen zijn ze alleen geïnteresseerd in alles wat als goud blinkt.

  Qatar heeft veel gelijkenis met Curaçao en wat deze atleet uit Guinee-Bissau gedaan heeft is onze enige redding.

  Doet wat je kan om je dromen te verwezenlijken en als je zover bent, draai om en reikt je hand uit naar een andere om die uit de put te halen.

 13. Juist Koekoe, Dabo wist dat alle camera’s op hem gericht stonden en dat dit dus een geweldige zelf promotie zou zijn.

  Zou Dabo de Arubaan ergens achteraf liggend op straat hebben tegengekomen dan zou hij waarschijnlijk zijn portemonne hebben gestolen.

 14. Dabo rent hem niet voorbij maar pakt zijn arm en probeert hem toch nog over de finish te krijgen.

  Nobel van Dabo, maar zou deze sportman dat ook gedaan hebben als hij serieus kans maakte op de eerste, tweede of derde plaats.

 15. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 16. Abraham Mossel

  En zoals altijd moet een Antilliaan/se weer worden geholpen, ook in de sport, Nos Mes Por is het spreekwoord .

 17. @ericlaplas Al een tijdje stoor ik mezelf aan je racistische opmerkingen. Stelselmatig zie ik dat alles wat van de eilanden komt niet goed zou zijn. Niet alleen personen maar hele bevolkingsgroepen worden door jou persoon beledigd en gediscrimineerd. Zielig mannetje (dat laatste neem ik aan) ga iets positiefs doen, wellicht je ogen openen voor de mooie dingen in het leven. Waarschijnlijk zal je wel weer wat te zeggen hebben op mijn commentaar maar whatever je zal jezelf ooit nog tegenkomen.

 18. Een mooi gebaar maar in de reglementen staat dat iemand op eigen kracht over de finish moet dus ben bang dat allebei gediskwalificeerd wordt.

  De vraag is, waar heeft deze Arubaan getraind, gezien de klimaatverandering is de weersomstandigheden hier net zo als in Qatar. Het is toch ongelooflijk dat de wereldkampioenschappen voetbal ook in dat land gehouden wordt.

  Blijkbaar gaat geld boven de gezondheid van de atleten tijdens de marathon bij de dames zijn ook veel in rolstoelen afgevoerd.

  Eén belangrijk punt, stelt dat de rollen omgedraaid waren, zou de Arubaanse atleet nooit de atleet uit Guinee-Bissau helpen, wij kennen onze pappenheimers.

  Heel lang dacht ik dat alle ellende die we hier meemaken te wijten is aan de neger maar ik heb het opgezocht en in Guinee-Bissau komt de rasechte neger, de Mandingo nog voor dus er is nog hoop dat het hier goed komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *