NOS | Honkballer Schoop vindt nieuwe MLB-ploeg: 7,5 miljoen salaris

De Nederlandse honkbalinternational Jonathan Schoop heeft een nieuwe ploeg gevonden in de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Hij speelt komend seizoen voor Minnesota Twins en dat levert hem 7,5 miljoen dollar op.

Schoop, die geboren is op Curaçao, zat sinds een week zonder contract. Milwaukee Brewers had hem laten gaan, omdat de 27-jarige tweede honkman met een jaarsalaris van 8,5 miljoen dollar te duur was geworden. Afgelopen zomer verruilde Schoop nog Baltimore Orioles voor de Brewers.

Gevestigde naam

Schoop is een gevestigde naam in het Amerikaanse honkbal. Hij debuteerde in 2013 in de MLB bij de Orioles, waar hij vijf seizoenen speelde. Vorig jaar werd de Oranje-international gekozen voor de All Star-wedstrijd, nadat hij 32 homeruns had geslagen.

Dit seizoen kwam Schoop met de Brewers een overwinning tekort om de World Series te bereiken. Los Angeles Dodgers van Kenley Jansen – ook een speler van Oranje – bleek te sterk. Schoops nieuwe ploeg Minnesota is een middenmotor.

Bron: NOS

6 Reacties op “NOS | Honkballer Schoop vindt nieuwe MLB-ploeg: 7,5 miljoen salaris

 1. Abraham Mossel

  @ plasje, Go wat een intersante mededeling !

 2. Elke keer als ik lees dat onze jongens, miljoenen in het buitenland met sport verdienen, moet ik aan het verhaal van Nii Lamptey denken.

  Nii Lamptey? Zie ik de meeste denken, who the hell is that? Nou Nii Lamptey, eigenlijk Odartey Lamptey, was een talentvolle Ghanese voetballer die in Europa heeft gespeeld.

  In de jaren 90 werd Odarty als de nieuwe Pele gezien maar helaas is dat nooit uitgekomen. Zelf wijt hij dat aan een corrupte Italiaanse voetbal makelaar die Odarty overal probeerde te stallen om zo het tekengeld op te strijken. Voor zover ik weet is hij de enige Ghanese voetballer die ooit in Argentinië heeft gespeeld.

  De mensen die mij intussen kennen, weten dat ik nooit het smeuig gedeelte buiten laat, dus nu ook niet. Odarty heeft na 21 jaar wat hij dacht gelukkig huwelijk besloten om een DNA test bij zijn 10 kinderen te laten doen want er gingen langer geruchten de ronde.

  Tot zijn verbazing bleek al de kinderen niet van hem te zijn en sterker nog ze bleken allemaal van verschillende vaders te zijn.

  Maar geen paniek allemaal, het gaat goed met Odarty, met het beetje geld dat hij heeft over gehouden, heeft hij een school in Ghana gebouwd en runt hij zijn eigen voetbal academie, behalve dat heeft hij een boerderij met wat koeien en is hij opnieuw getrouwd met 2 schattige kinderen (die nu wel van hem zijn).

  Wat mij altijd is bijgebleven van Odarty en mij soms zelf inspireert is een toespraak die hij voor de jongens van zijn voetbal academie hield;

  many of you dream to play in Europe, it is very difficult to play in Europe, maybe in 10 years, one or two will make it to Europe. The only thing we can do for now is work hard and be decipline. I pray that one of you will make it to Europe, that way we all profit.

 3. test

 4. O Matie, dan gaat hij binnenkort vast zijn vrouw in elkaar slaan en drunken naar de hoeren, net als Andrew Jones,

 5. De Nederlandse international Jonathan Schoop proficiat.
  Hij is een jioe di Corsow met een Nederlandse paspoort.

 6. De Rechtsstaat

  Gaat je goed Jonathan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *