NOS | Jongste rapper SFB voorlopig op vrije voeten in verkrachtingszaak Suriname

Rechtbank in Paramaribo | ANP

De jongste van de rappers van de Haagse groep Strictly Family Business (SFB), KM, is door de rechtbank in Paramaribo voorlopig op vrije voeten gesteld. Hij mag de rest van het proces over de mogelijke verkrachting van een minderjarig meisje buiten de gevangenis afwachten.

De rechtbank heeft de beslissing niet gemotiveerd. De advocaten denken dat het te maken heeft met de leeftijd die KM had toen het vermoedelijke delict werd gepleegd. Hij was toen 17. Frenna en Priceless blijven nog wel vastzitten.

‘Leugens’

De advocaten hebben vandaag in het proces hun pleidooi gehouden. Ze beschuldigen het slachtoffer ervan dat ze leugens heeft verspreid en tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Ze vinden dat er niets overblijft van de bewijzen die het OM heeft gepresenteerd.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft twee weken geleden achttien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan twaalf voorwaardelijk, tegen de leden van de populaire Haagse rapgroep. Met aftrek van het voorarrest zouden ze nog zo’n vier maanden in de gevangenis moeten zitten.

De Nederlanders worden ervan verdacht dat ze in 2015 in Suriname een video hebben opgenomen waarin ze seks hebben met een minderjarig meisje. De beelden zijn daarna verspreid via sociale media. De bandleden zijn in december opgepakt in een hotel in Paramaribo. SFB was in Suriname voor optredens.

‘Seks was vrijwillig’

Het meisje zei twee weken geleden tegen de rechter dat ze niet is verkracht en dat de seks met een van de rappers vrijwillig was. Eerder had ze bij de politie gezegd dat ze wel was gedwongen.

Het proces gaat op 16 maart verder.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *