NOS | ‘Joran van der Sloot wil rest celstraf uitzitten in Nederland’

Het verzoek lijkt kansloos. Als Van der Sloot naar Nederland mag worden overgebracht, wordt de straf omgezet naar Nederlandse maatstaven. In dat geval krijgt hij hooguit 18 jaar en kan hij eerder vrijkomen, mogelijk al over vier jaar.

Joran van der Sloot, die in Peru in de gevangenis zit voor moord, wil de rest van zijn celstraf uitzitten in Nederland. Volgens De Telegraaf wil hij gebruikmaken van een verdrag dat Nederland en Peru hebben gesloten. Van der Sloot zou al een verzoek hebben ingediend.

Het verzoek lijkt kansloos. De Peruaanse justitie wees onlangs een eerder verzoek van Van der Sloot voor overplaatsing af.

De 31-jarige Nederlander werd in 2012 veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores.

Als Van der Sloot naar Nederland mag worden overgebracht, wordt de straf omgezet naar Nederlandse maatstaven. In dat geval krijgt hij hooguit 18 jaar en kan hij eerder vrijkomen, mogelijk al over vier jaar.

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | ‘Joran van der Sloot wil rest celstraf uitzitten in Nederland’

  1. Joep Meloen

    Lekker laten zitten in Peru, heeft daar een leuk onderkomen in de bergen, zonder verwarming, mag hij nog 22 jaar van genieten.
    En inderdaad, daarna wil de VS hem ook nog even van onderdak voorzien.

    M.a.w. hij kan beter zelfmoord plegen, de buitenwereld nog een keer zien; voordat hij sterft, kan hij vergeten.

  2. Haha, eerst nog naar de usa met deze loser aub !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *