NOS | Kluivert maakt tussenstop op Curaçao

De sfeer is uitgelaten tijdens de presentatie van Patrick Kluivert | Foto ANP

De sfeer is uitgelaten tijdens de presentatie van Patrick Kluivert | Foto ANP

Patrick Kluivert is blij met de kans die hij krijgt van de voetbalbond op Curaçao, maar zijn ambities liggen toch echt elders. “Dit kwam goed uit. Ik kan wat terugdoen voor het eiland. Alle clubs zitten middenin het seizoen, dan is dit een mooie gelegenheid om mijn trainerscarrière weer nieuw leven in te blazen.

Want mijn ambitie is om hoofdtrainer te worden bij een mooie club.”

Er is wat verwarring ontstaan over de naam van zijn nieuwe functie. Is hij nu bondscoach of adviseur? Kluivert: “Op papier ben ik adviseur, maar ik heb de bevoegdheden gekregen om te beslissen over de selectie en de trainingen.”

Kluivert kwam in beeld na tussenkomst van zijn oom, die op Curaçao woont. Een harde doelstelling heeft hij niet meegekregen. “Ik ga eerst eens goed kijken naar de voetbalstructuur hier en dan doen waar ik denk dat ik goed in ben: het beter maken van spelers. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

Kluivert: ik ben adviseur met alle bevoegdheden | Foto ANP

Kluivert: ik ben adviseur met alle bevoegdheden | Foto ANP

Anita, Bacuna en Room

Eind maart speelt Curaçao de eerste ronde van de WK-kwalificatie, een dubbele ontmoeting met Montserrat volgens het knockout-systeem. Dat mag geen probleem zijn voor de ploeg van Kluivert, maar dan volgt een tegenstander met meer kaliber: waarschijnlijk Cuba.

Kluivert wil zijn status gebruiken om spelers warm te maken voor het nationale elftal van Curaçao, bijvoorbeeld Vurnon Anita (Newcastle United) of Leandro Bacuna (Aston Villa). Ook de naam van Vitesse-keeper Eloy Room is gevallen. “Ik heb mijn huiswerk gedaan en wat jongens benaderd. Die reageren over het algemeen positief.”

De eerste taak van Kluivert is om Curaçao voorbij Montserrat te loodsen. Daarna gaat de voormalig speler van onder meer Oranje, Ajax en Barcelona weer om de tafel om te kijken naar het vervolg.

Bron: NOS

Een Reactie op “NOS | Kluivert maakt tussenstop op Curaçao

  1. Opportunist Kluivert met zijn lachwekkende ‘iets terugdoen voor het eiland’. Laat hem iets terugdoen voor de nabestaanden van de onschuldige vrouw die hij met absurde snelheid heft doodgereden.

    Liefde voor Curacao? Zodra er een club komt is hij weg. Wat een egotripper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *