NOS | Kluivert nieuwe bondscoach Curaçao

Patrick Kluivert | Foto ANP

Patrick Kluivert | Foto ANP

Patrick Kluivert is de nieuwe bondscoach van Curaçao. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona vertrok vandaag richting Curaçao en zal donderdag worden gepresenteerd. Kluivert krijgt de opdracht mee om met Curaçao plaatsing af te dwingen voor het WK 2018 in Rusland.

Het bondscoachschap van Curaçao wordt voor Kluivert zijn eerste klus als zelfstandig hoofdcoach. Tussen 2012 en 2014 was hij assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal onder Louis van Gaal. Daarvoor was hij in Nederland al assistent-trainer bij FC Twente, NEC, PSV en AZ.

Curaçao draait sinds 2010 (het jaar dat de Nederlandse Antillen werden opgeheven als land) mee in het internationale voetbalcircuit. De ploeg wist zich niet te kwalificeren voor het WK van 2014. Wel deed Curaçao datzelfde jaar mee aan de Caribbean Cup. Daarin eindigde het land als laatste in een groep met Trinidad en Tobago, Cuba en Frans-Guyana.

Kluivert maakt eind maart zijn debuut op de bank bij Curaçao, bij de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in de Concacaf-zone tegen Montserrat. Curaçao staat op dit moment 160ste op de wereldranglijst van de FIFA.

Bron: NOS

4 Reacties op “NOS | Kluivert nieuwe bondscoach Curaçao

  1. Nog een overeenkomst tussen Kluivert en Schotte? Beiden hebben met absurde snelheid een onschuldige verkeersdeelnemer dood gereden.

  2. Overeenkomst tussen Kluivert en Schotte? Beiden hebben een strafblad dat langer is dan hun CV’s.

  3. stanley Held

    Ik, met sport bereik je de jeugd. Ik kijk niet naar het geld. Nederland! EEG en overheid als je jeugd lief heb. Wees blij dat men dit wil doen. Komt altijd een oplossing. Via sport bereik je veel meer dan jij denkt. Op de centjes letten is goed. Voor mij is dit een goede beslissing al halen wij het niet. Wij hebben talenten zat.

  4. Er is op Curaçao geen rooie rotcent voor sport, we hebben prijzenkasten vol met vooral alleen maar beloftes over nieuwe velden, verbeterde infra vwb sport en de aanpak van verouderde toestanden. Sport wordt hier als politiek steekspel gebruikt om “vriendjes” te wippen of aan een baan te helpen. Besturen er in en besturen er uit is op het ogenblik de gang van zaken. De rekeningen rondom de sportvelden kunnen niet betaald worden en er is constant herrie over alles wat met dat onderdeel van de samenleving in ons dorp te maken heeft. En nu ineens hebben we dus een heuse “Bondscoach” die in nog geen 3 jaar tijd Curaçao naar de WK successen moet gaan helpen. En hier is ineens wel geld voor? Krijgt de belastingbetaler binnenkort een keuze vakje (dit voor degenen die hier wel belasting betalen) of ze ook voor deze luchtfietserij willen bijdragen? Kan iemand mij uitleggen waar dit over gaat behalve dan een prestige-achtig aandoend geheel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *