NOS | ‘Koninkrijksboot’ wint Canal Parade

'Koninkrijksboot' van Aruba, Curacao en Sint Maarten wint Canal Parade prijs 2015

‘Koninkrijksboot’ van Aruba, Curacao en Sint Maarten wint Canal Parade prijs 2015

De ‘Koninkrijksboot’ heeft de Canal Parade 2015 gewonnen. Volgens de jury droeg de boot, waarop mensen meevoeren uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten, het best het centrale thema van de Gay Pride uit. Dat was dit jaar ‘Share’.

Met de Koninkrijksboot wilden homo-organisaties uit de Antillen erop wijzen dat er geen gelijke homorechten bestaan in het koninkrijk. Op deze eilanden is het huwelijk namelijk niet opengesteld voor homostellen.

Koninkrijksboot Gay Pride 2015 Dushi en Proud | Foto Marije Berkhouwer

Koninkrijksboot Gay Pride 2015 Dushi & Proud | Foto Marije Berkhouwer

Onder het motto: ‘Share love, love differences’ riep de organisatie iedereen op om zijn of haar verhaal te vertellen en dit te delen.

Koninkrijksboot 2015 Dushi and Proud Frank Holtslag en Koninkrijksminister Plasterk

Koninkrijksboot 2015 Dushi and Proud woordvoerder Frank Holtslag: “Je kunt wel het belerende vingertje opsteken dat er gelijkheid binnen Europa moet zijn, maar laten we beginnen met gelijkheid binnen het Koninkrijk der Nederlanden”

“Je kunt wel het belerende vingertje opsteken dat er gelijkheid binnen Europa moet zijn, maar laten we beginnen met gelijkheid binnen het Koninkrijk der Nederlanden”, zei een woordvoerder van de Koninkrijksboot tegen de Amsterdamse zender AT5.

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | ‘Koninkrijksboot’ wint Canal Parade

  1. Pabien! Was inderdaad een van de mooiste boten in samenhang met dit thema. Wel weer zeer opvallend dat Telecuraçao deze overwinning of uberhäupt de deelname totaal niet nieuwswaardig vond. Geen woord hierover in het avondnieuws gehoord.

  2. Kijken of deze mensen voor hun bijzondere prestatie ook worden gehuldigt op forti door de MP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *