NOS | Nederland gaat Curaçao niet helpen bij opvang Venezolanen

Hulp van IND voor Curaçao bij Venezolaanse migrantenstroom

Minister Stef Blok op Curaçao: ‘economische vluchtelingen’ | Persbureau Curacao

Nederland gaat Curaçao niet helpen bij de opvang van vluchtelingen uit Venezuela. Wel gaat de Immigratie- en Naturalisatiedienst helpen om snel de echte vluchtelingen te scheiden van de economische vluchtelingen. Ook trekt Nederland 100.000 euro uit om de capaciteit van de detentiecentra op het eiland te vergroten.

Minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft dat gezegd in een persgesprek tijdens een bezoek aan Curaçao.

Blok ziet de opvang van vluchtelingen op Curaçao, Sint-Maarten, en Aruba als een verantwoordelijkheid van de eilanden zelf. Er is een grote migratiestroom vanuit Venezuela, maar volgens Blok gaat dat vooral om economische vluchtelingen. Er zijn maar weinig mensen bij die erkend kunnen worden als vluchteling omdat ze persoonlijk vervolgd worden.

Ook als er wel veel vluchtelingen opgevangen zouden moeten worden, ziet Blok dat nog niet als taak van Nederland. Dan moet volgens hem de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, een oplossing vinden.

Humaan

Venezuela gaat gebukt onder een diepe economische crisis. Veel mensen proberen het land te ontvluchten en wagen een oversteek naar bijvoorbeeld Curaçao.

Blok kreeg na zijn persgesprek een petitie overhandigd van bezorgde burgers. Zij vinden dat vluchtelingen op Curaçao inhumaan worden behandeld. Blok zei in reactie dat hij het probleem van de Venezolanen gaat bespreken in Colombia, waar het probleem nog groter is.

Bron: NOS

9 Reacties op “NOS | Nederland gaat Curaçao niet helpen bij opvang Venezolanen

 1. Abraham Mossel

  @ Plasje zegt, moet elke dag hard werken voor mijn boterham, nou zo te zien lieg je dat je barst, je zit de hele dag achter de pc te zeiken en commentaar te geven 24/7 in de knipselkrant, of werk je thuis! of ben je ambtenaar die de hele dag op kosten van het volk zit te niksen. ik heb wel een verdient pensioen.

 2. @eric, Nederland is het enige land ter wereld waar partners gedwongen worden om in het buitenland een inburgering examen af te leggen.

  En waarom is dat? Dankzij de multiculturele samenleving waarbij bepaalde volkeren meteen met Eigen zussen en nichten gingen trouwen om ze dan naar Nederland te halen waar ze niet integreerde.

 3. Dat Curacao niet gaat helpen en het liever aan een ander had overgelaten dat is duidelijk, we ontvangen liever dan dat we uitdelen. Ik las ook hier nog de berichten over hoe wij onze venezolaanse broeders en zusters absoluut gingen helpen, we hadden immers al ik weet niet hoe lang banden? Niets, nada doen we. Landje spelen valt niet mee en de daarbij behorende verantwoordelijkheden nog minder. Egoïsme is ook een eigenschap die hier de boventoon voert. Graag maken we gebruik van de illegalen, en daarna stopt “onze hulp”.

 4. ericlapas

  Beste @Mossel, ik sluit mij volledig aan bij de reactie van @Hoedanook, behalve dat ik nog niet met pensioen ben. Moet nog elke dag hard werken voor mijn boterham.

 5. hoedanook

  Saints geen Daints

 6. hoedanook

  @Mossel,
  Het eeuwenoude verdeel en heers gestook werkt niet bij iedereen. Ook rechts populistische retoriek als vreemdelingenhaat en anti-immigranten gevoelens aanwakkeren, die volledig gebasseerd zijn op fantasiën (Camp of the Daints) en fascistische ideologie (jou wel bekend) vinden hier ook geen breed gehoor (hoe graag Rhuggenaath de Nederlandse centrum-rechtse ideeën zou willen overnemen).

 7. Abraham Mossel

  Je kan duidelijk merken aan het schrijven van @ de klo.otzakken @Plasje en Hoedanook, dat ze elke maand een vet PENSIOEN en AOW/AOV ontvangen , zij hoeven niet te vrezen dat zij hun baan aan een Venezulaan kwijt raken!! azijn zeikers zijn het.

 8. hoedanook

  Dat Nederland Curaçao niet gaat helpen bij opvang Venezolanen was allang duidelijk. Rotzooi creëren maar niet helpen opruimen. Dus, gewoon terug naar Nederland en ook niet ‘in de weg lopen’. Jammerlijk dat de premier gefixeerd als een jong eendje achter moeder eend aan blijft lopen.

 9. ericlapas

  “Blok kreeg na zijn persgesprek een petitie overhandigd van bezorgde burgers”. Volgens mij is dat hetzelfde als, “bij de duivel te biecht gaan”.

  Nederland is het enige land ter wereld waar partners gedwongen worden om in het buitenland een inburgering examen af te leggen. Sommige landen hebben niet eens een Nederlandse ambassade dus moet iemand naar een ander land reizen om examen af te leggen.

  Ik heb het examen materiaal op https://www.naarnederland.nl/ bekeken. Zeker 30 – 40% de YDK’s zullen dit examen nooit met succes afleggen, laat staan mensen uit Brazilië of Colombia die nooit van Nederlands hebben gehoord.

  Zelfs Nederlanders die hun hele leven belasting hebben betaald of alles voor hun partner kunnen en willen betalen mogen hun geliefden niet naar Nederland halen. De meesten moeten een nieuw leven in Spanje, België, Duitsland, Afrika, Zuid – Midden Amerika samen met hun geliefde beginnen.

  Dus een petitie naar deze hufter zal geen effect hebben het is gewoon een kl0.otzaak met hart van steen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *