NOS | Nederlandse beroofd en in zee gegooid op Curaçao

Op Curaçao hebben twee mensen zich bij de politie gemeld. Ze worden verdacht van het beroven, knevelen en in zee gooien van een jonge Nederlands vrouw.

De verdachten zijn een 29-jarige man en een 33-jarige vrouw. Ze meldden zich nadat de politie gisteren camerabeelden had verspreid waarop te zien is hoe de Nederlandse in Willemstad door de twee wordt meegenomen.

Ze werd eerst op twee plekken gedwongen geld te pinnen, waarna ze haar knevelden en aan de andere kant van het eiland in zee dumpten. Ze overleefde het voorval, omdat de zee waarin ze terechtkwam ondiep was, zegt de politie op Curaçao.

In zee gegooid

Het incident vond plaats in de nacht van 25 augustus, zegt woordvoerder Imro Zwerver van de Curaçaose politie.

Het meisje werd bij de Caracasbaai in het zuidoosten van Willemstad meegenomen door de verdachten. Nadat ze het geld had gepind, werd ze gekneveld en geblinddoekt.

Daarna zijn ze met haar naar het noorden gereden, waar ze volgens Zwerver bij het strand Grote Knip gebonden aan handen en voeten in zee werd gegooid. De volgende ochtend werd ze gevonden door een passant.

Poging tot doodslag

De jonge vrouw was niet zwaargewond toen ze werd aangetroffen, zegt Zwerver. “Maar we hebben vanaf die dag wel meteen hard gewerkt, wat gisteravond in overleg met de officier van justitie leidde tot het verspreiden van de beelden. We hadden alleen niet verwacht dat de verdachten zich binnen twaalf uur al zouden melden.”

De man en de vrouw zitten in de cel en zullen binnenkort worden verhoord.

Zwerver heeft geen idee hoe het nu met het de Nederlandse gaat of waar ze nu is. “Maar ik denk dat het onderzoeksteam wel contact met haar heeft”, zegt Zwerver.

Bron: NOS

13 Reacties op “NOS | Nederlandse beroofd en in zee gegooid op Curaçao

 1. Is dat niet wat een bepaalde partij ooit geroeptoerd heeft ?
  Dode Nederlanders, in zakken terugsturen naar het moederland?

 2. Curacao revisited

  “Maar zijn salaris wordt elke maand betaald dus niets aan de hand.”
  dit vat helaas de algemene werk ethos van Curacao samen. Bij CBCS, ENNIA, Insel air en noem al die bedrijven maar op maakt niemand zich ook maar ergens druk om zolang het salaris maar iedere maand binnenkomt. Dat de service verlening totaal ontbreekt, of er gewoon geld gestolen wordt door de top kan niemand iets schelen

 3. Hopelijk worden onze reacties ook door de betreffende instanties gelezen zoals het Toeristen Bureau, het politieapparaat maar bovenal ook de lokale en Nederlandse regering!!
  Vind het in ieder geval positief dat er zoveel betrokken reacties zijn van de lezers. Samen staan we sterk tegen het kwaad!!

 4. Met een murder rate van 21 moorden per 100.000 inwoners en een lichtgewicht van een minister van Justitie die niet kan managen nog kritiek kan incasseren laat staan de boel in de hand heeft.
  Maar zijn salaris wordt elke maand betaald dus niets aan de hand.

  Een Toeristen Bureau management die zolang het salaris uitbetaald wordt alles prima vindt, want er valt weinig te merken aan de aanwezigheid van het Toeristen bureau, getuige de rotzooi die overal ligt op te hopen en de toeristen die steeds gewelddadiger beroofd worden. Je zou verwachten dat ze er als TB wat meer op zouden aandringen bij de betreffende ministeries die daar overgaan om met een interdisciplinaire aanpak de problematiek te managen. Maar die zijn weer te druk met Ziekenhuis projecten managen waardoor we nu twee half functionerende ziekenhuizen hebben. Want van logistiek en timing hebben ze getuige de hakkelige transitie ook weinig verstand.

 5. ‘Bezint eer ge begint’ om OOIT te overwegen om voor wat dan reden dan ook naar Curaçao te komen voor plezier of werk. Sorry voor degenen die nu nog op dat eiland zitten. Ook ik ben weggegaan omdat ik heb gekozen voor mijn veiligheid.
  Jarenlang heb ik te maken gehad met de zeer duistere kant van de mens op het eiland en zoals velen dat ook zullen beamen: criminaliteit zit ‘m vooral in de MENTALITEIT op Curaçao. Je merkt het al in de communicatie, alsof je met autisten, narcisten of sociopaten van doen hebt, of hoe moet ik ze dan noemen? Ziek zijn ze wel!! Ik moet mijn hersens uitschakelen wil ik op op Curaçao overleven.
  Ik heb ze nl. al gekend in de persoonlijke sfeer bijvoorbeeld op de werkvloer.
  Ook DAAR merk je de ‘witteboordencriminaliteit’. Ik kan er een heel boek over schrijven: beledigingen, vernederingen, dreigementen, verbaal misbruik, chantage, manipulatie. Ook en voornamelijk in de privésfeer heb ik dit heel vaak meegemaakt. Daardoor kreeg ik last psychische klachten en heb pas later veel later gemerkt dat er ook andere goedwillende mensen waren die dit ook hebben ervaren en ik dus mezelf al die tijd onterecht een SCHULDGEVOEL had aangepraat.
  Ik heb gemerkt dat veel dingen onbespreekbaar blijven, want het is bijvoorbeeld een TABOE om iets ‘verkeerds’ te zeggen over Curaçao.
  Want criminaliteit komt ergens vandaan. Natuurlijk zit het ook in de opvoeding, maar ergens is het goed fout gegaan.
  Waar komt die misplaatste ‘trots’ en ‘eercultuur’ vandaan. Komt er ooit een DOORBRAAK in die mentaliteit?
  Nederlandse stagiaires lopen continu gevaar op dat eiland. Het is zelfs bekend dat het hen door de opleidingsinstituten wordt afgeraden om Curaçao als stageplaats te kiezen. Stagiaires die met hart en ziel en liefde gekozen hebben om iets moois te willen bijdragen aan een eiland dat het uiteindelijk niet verdient!!!!
  Is de regering op Curaçao nou bewust aan het wegkijken of wat is hier in Godsvredesnaam aan de hand dat we keer op keer de vreselijkste misdaadberichten moeten lezen??
  Waarom horen we altijd de fake-verhalen van naïeve toeristen die beweren van: ‘O nee hoor, ik heb hier een heerlijke tijd gehad en wat een schitterend eiland enz enz’. Ja, totdat ze zelf slachtoffer worden! Ik heb ooit zelfs een bejaard echtpaar gesproken, wonen al jaren op Curaçao, en vertelden heel geschrokken over een brute overval die hen overkwam. Toen ik hen adviseerde om niet te aarzelen en beter NU dan later de biezen te pakken om naar elders te emigreren, was ik verbaasd en verbijsterd toen ze reageerden met: ‘Ach, die dingen gebeuren nou eenmaal, en we wonen al zo lang op Curaçao.’
  Dergelijke ‘naïeve’ reacties krijg ik ook van verschillende mensen die kennelijk stekeblind en zo ‘verliefd’ zijn op het eiland en zelfs zeggen dat ‘we ermee moeten leren leven’. (??????!!!!!!!)

 6. Na het lezen van deze zoveelste brute misdaad op het eiland werd ik zooooooo boos, dat ik ten zeerste hoop dat het slachtoffer de beste advocaat in de arm gaat nemen om de Curacaosche regering ter verantwoording te roepen om nu eindelijk ECHT in actie te komen. OOK het toeristenbureau op Curacao moet eens worden geconfronteerd met de smerige FEITEN die er op dat moorddadig Curacao plaatsvinden. Niks dushi Korsou met de mooie strandjes, palmbomen en ‘lieflijke’ landschap. De realiteit is dat het eiland een VALS beeld geeft van de werkelijkheid. Ik ben zoooooooo boos dat er echt niks maar dan ook niks te rechtvaardigen meer is om de leefbaarheid van dat eiland goed te praten!!!!

 7. Curacao revisited

  “En Ruggenaat doet niks. ”
  klopt: als een buitenlander (Abutaleb) kritiek levert op Curacao dan is het eiland te klein en zijn wij op onze teentjes getrapt, maar als er echt iets ernstigs gebeurd dan grijpen wij niet in

 8. Wat zou Drechi hiervan vinden?

 9. Geflopt… Het is een godswonder dat ze niet dood viel, verdronk en of is weggespoeld. Dat ze op tijd is gevonden. Die 2 deden knap hun best en we mogen dios danken dat het anders liep.

  Tuurlijk criminaliteit is er over al maar..
  Zo.n flop was t niet dat de politie na maanden ze nog niet eens kon of wilden vinden. En dat met prima overduidelijke beelden. wat hebben we aan al die cameras op het eiland eigenlijk. Doen niks. staan naar de grond gericht.
  Ze moeten al die andere verdwijningen ook maar eens goed onderzoeken op die 2.

  Geflopt is onze overheid in hoe ze hier en met alles omgaan.
  Venezuela is gesloten, de isla gaat sluiten, en wat er over is om van te leven rijden we van de weg, beroven we en proberen we te vermoorden.

 10. Gewelddadige local on foreign student crime!
  Defacto gewoon een ordinaire (moord)roof (die is geflopt).

 11. Poging tot doodslag….. ???
  Nou het is naar mijn mening minimaal een poging tot gekwalificeerde doodslag ze is wederrechtelijk van haar vrijheid beroofd, afgeperst CQ beroofd en dat is geprobeerd te verdoezelen.
  Ook poging tot moord kan je het zeker noemen omdat je met voorbedachte raden dat meisje gewoon uitgezoekt volgd bedreigd blind doekt en bewust naar de andere kant van het eiland rijd en dat is niet iets van een paar minuten of iets van een opwelling. Daar heb je ruim de tijd voor om over na te denken. en als je haar dan ook nog van kleding ontdoet en gebonden in zee gooit is 30 jaar zeker een passende minimum eis.
  En ik zou zeker goed uitzoeken of die 2 niet meer “verdwijningen” op hun geweten hebben. Dat uitkleden blind doeken en vastbinden en bij knip over de muur gooien is niet iets wat je ter plekke verzint.
  En nu hebben we eerst de telegraaf die toeristen wegjaagd en nu komt het NOS daar nog even overheen.
  En Ruggenaat doet niks. Een beetje burgemeester zal z.n belangrijkste bron van inkomsten zo zwaar mogelijk verdedigen. En breed veklaren dat alles ok is, het was een incident en de verdachten meteen zijn opgepakt.
  Maar nee. We laten Abutaleb eerst breed vertellen dat de airport controle niet werkt en vervolgens komt dit r weer overheen.
  Telegraaf en NOS

 12. Ook dat nog

  Het slachtoffer heeft het overleefd, dus het onder de pet houden is mislukt……..liever dood en mond dicht, dan feiten!!!!

 13. Hard gewerkt? Pas na 2 maanden worden de beelden van deze criminele klootzak bekend gemaakt!

  Waardeloos van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *