NOS | Nederlandse marine onderschept drugstransport in Caribische Zee

Bij de onderschepping zijn twaalf balen cocaïne uit zee opgepikt

Een Nederlands marineschip heeft deze week 600 kilo cocaïne aangetroffen op een schip in de Caribische Zee. De drie opvarenden zijn aangehouden en overgedragen aan de autoriteiten op Curaçao.

Zondagavond werd een verdachte boot, een zogenoemde ‘go-fast’ speedboot, door een patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied opgemerkt. Hierop werd het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Zeeland ingelicht dat vervolgens een gevechtshelikopter inzette. Met waarschuwingsschoten werd geprobeerd de drugsboot tot stoppen te dwingen. Toen de opvarenden probeerden te ontkomen, werd de buitenboordmotor met enkele schoten uitgeschakeld. Twaalf balen cocaïne die in zee waren gedumpt, konden door het marineschip worden opgepikt.

De Zr.Ms. Zeeland deed de afgelopen vier maanden dienst bij drugsbestrijdingsoperaties in het gebied en was net vertrokken van Curaçao naar Nederland. Ook werd het marineschip de afgelopen maanden ingezet bij het leveren van noodhulp aan de bovenwindse eilanden na de orkanen Irma en Maria. Het schip wordt nu afgelost door de Zr.Ms. Van Speijk.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *