NOS | ‘Nederlandse politieagent doodgeschoten op Bonaire’

'Nederlandse politieagent doodgeschoten op Bonaire'

Klopjacht gaande op de daders

Op Bonaire is een politieman doodgeschoten. Volgens lokale media was de agent vanuit Nederland op Bonaire gestationeerd, maar dat wil de politie niet bevestigen.

Gisteravond kreeg de politie een melding van een inbraak in de wijk Sabadeco, in Kralendijk, de hoofdplaats van Bonaire. Toen de politie aankwam, waren de verdachten nog in het huis. Er volgde een achtervolging waarbij een agent werd neergeschoten. Hij is later in het ziekenhuis overleden. Zijn lichaam wordt overgebracht naar Nederland voor onderzoek.

De politie laat weten dat er nog niemand is aangehouden. Op de luchthaven is extra bewaking en de kustwacht patrouilleert om te voorkomen dat de verdachten vluchten. Ook zijn de verloven van agenten op het eiland ingetrokken. Er is een klopjacht gaande op de daders.

Geweld

Het gebeurt niet vaak dat agenten op Bonaire het slachtoffer worden van dit soort geweld. “Naar mijn weten is dit de eerste keer op Bonaire dat een politieagent op deze manier om het leven komt”, aldus NOS-correspondent Dick Drayer.

Bonaire is een bijzondere Nederlandse gemeente. Het eiland valt onder Haags gezag en ook de politie van Bonaire valt onder de Nationale politie van Nederland. Er is veel uitwisseling van agenten.

Bron: NOS

4 Reacties op “NOS | ‘Nederlandse politieagent doodgeschoten op Bonaire’

  1. Zo snel mogelijk oppakken die gasten en levenslang achter de tralies.

  2. We hebben het over Bonaire Sua!! wonen 5 mensen en 10 ezels..

  3. Dus in Nederland worden politieagenten geen slachtoffer van geweld?!?!
    Sukkel….

  4. Ook daar Dushi Hende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *