NOS/NPO1 | Reportage vermeend misbruik begrotingsgeld ex-premier Mike Eman

Kruisgesprek NOS correspondent Dick Drayer
en NPORadio 1 verslaggever Jurgen van den Berg

NOS correspondent Dick Drayer | Els Koon

Kruisgesprek van NOS correspondent Dick Drayer vanochtend op NPORadio 1 met Jurgen van den Berg, over de beschuldiging van Evelyn Weever-Croes dat Mike Eman begrotingsgeld zou hebben gebruikt voor de AVP verkiezingscampagne.

Een ernstige beschuldiging van de Arubaanse premier Evelyn Wever-Kroes aan het adres van haar voorganger Mike Eman. Die heeft volgens de premier begrotingsgeld gebruikt voor campagne-activiteiten van zijn partij, AVP. NOS-correspondent Dick Drayer legt uit:

 

Bron: NOS/NPO1

3 Reacties op “NOS/NPO1 | Reportage vermeend misbruik begrotingsgeld ex-premier Mike Eman

 1. Helen Donati

  Zoals gewoonlijk doet Wever croes weer alles aan om met roddels en achterklap de touwtjes strak in handen te houden. Zij weet heel goed te manipuleren. Zoek het intervieuw op met de volkskrant waarin ze een aantal beweringen doet en daarna ontkent. Wever Croes heeft allemaal familie in de regeri ng geplaatst en sommigen als “raadgevers”en dit alles moet de burgerbevolking betalen. De Mep probeert hun dictatuur op het eiland te verankeren. Zo heeft een lid van die partij die de voorzitter is van het parlement getracht een journalist uit het parlement te houden. een rechter moest hier aan te pas komen om dit soort dictatoriale houding enigszins in te dammen. Na 8 jaar mep van 2001-2009 was het eiland een grote ruine en de AVP heeft ervoor gezorgd dat er een heleboel dingen zoals scholen, infrastructuur etc. weer hersteld is.
  Nee de MEP is een drama die het eiland weer naar het afgrond leidt.

 2. We hebben dus naast Curacao nog een bananenrepubliek in het koninkrijk.

  Als de Nederlandse belastingbetaler dit wist ging er geen cent meer naar de West.

 3. Renée van Aller

  De pot verwijt dus de ketel dat hij zwart ziet. De MEP en de AVP blijven druk bezig met elkaar wederzijds politiek in een slecht daglicht te stellen. De MEP lijkt het nog bonter te maken dan de AVP. 300 AVP’ ers naar huis sturen en 400 MEPPERS aannemen? Foei, als dat zo is. Dat is in strijd met het landsbelang. We hadden zo gehoopt dat een dame die juridisch geschoold is en onze premier is, zich daartoe niet zou verlagen. Maar nee belangenverstrengeling is het nieuwe normaal. De coalitieregering integer? Het lijkt er niet op. Toch maar een KB en een integriteitskamer? Zonder politieke banden a.u.b. Geen vriendjespolitiek, patronage en ophouden met publieke gelden te misbruiken voor stemmen kopen. Dat gebeurt standaard in Aruba door alle partijen. Als de MEP weer zo’n misplaatst supersnel waarheidsonderzoek entameert, dan zal de AVP alle opgespaarde misstappen van de MEP met een volmaakte godvruchtigheid, minutieus openbaren. Slecht voor het Land, slecht voor de burgers en slecht voor de reputatie van het Koninkrijk. Hoe kunnen we onze bestuurders –van welke kleur ook – ooit nog vertrouwen? Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *