NOS | Orkaan Matthew in Curaçao lijkt storm in glas water

matthew-orkaan-handeksde

Orkaan Matthew in Curaçao lijkt storm in glas water

Orkaan Matthew die vandaag Curaçao zou teisteren, heeft vooralsnog weinig overlast veroorzaakt. “Het is windstil en droog”, vertelt correspondent Dick Drayer.

Gisteren maakte de regering van Curaçao bekend dat de parlementsverkiezingen van vandaag verplaatst worden naar volgende week woensdag. De regering besloot in overleg met de meteorologische dienst op het eiland de verkiezingen te verplaatsen vanwege het verwachte noodweer.

Volgens Drayer is er een grijze lucht te zien, maar is er nog geen regen gevallen. “Het lijkt eigenlijk allemaal op een storm in een glas water. Normaal als de overheid zo’n waarschuwing geeft, komt er ook wel een orkaan, maar het lijkt rustig te blijven.”
Bonaire, Aruba

Ook Bonaire is om 05.30 uur nog niet bereikt door de storm. “We zitten er helemaal klaar voor, maar we hebben nog weinig gemerkt”, vertelt de gezaghebber van het eiland. “Iedereen zit binnen, dat heb ik ze ook aangeraden. Als er over een uur nog steeds geen overlast is, gaan we weer naar een update van het KNMI luisteren.”

Op Aruba is het allereerste Koninkrijkstoernooi afgelast. Jongeren uit alle landen van het Koninkrijk der Nederlanden zouden van 3 tot 6 oktober op het eiland tegen elkaar sporten. Omdat de gevolgen van Matthew niet duidelijk waren, werd het evenement afgeblazen.
Binnenblijven

Veel bewoners van de eilanden hadden voedsel, brandstof en batterijen ingeslagen om het een tijdje vol te kunnen houden. De bevolking werd aangeraden binnen te blijven.

In 2010 werd Curaçao voor het laatst getroffen door een orkaan. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. Matthew heeft al aan ten minste één persoon het leven gekost: op Saint-Vincent werd een 16-jarige jongen geraakt door een rots toen hij een verstopte afvoer schoonmaakte.

Bron: NOS

10 Reacties op “NOS | Orkaan Matthew in Curaçao lijkt storm in glas water

 1. De Papiamentstalige kranten zijn vandaag wel verschenen.

 2. Jeetje Maurice, wat bij toch een bekrompen persoon. Waarschijnlijk een MFK aanhanger, want die zijn net zo bekrompen

 3. Serieus? Weer iemand die niets van meteorologie weet en hoe alle Meteorologische diensten samen werken. Alle voorspellingen waren en zijn eensluidend. Ooit van kansberekening gehoord?

 4. Sander is mijnheer Martis, de lawaaipapagaai van Meteo Curacao?

  Mijnheer Martis kan nog niet eens voorspellen wanneer zijn vrouw ongesteld is.

 5. sorry hoor, maar ik heb de radarbeelden gevolgd gisteravond.
  en we zijn door het oog van de naald gekropen
  Mathew leek curacao flink noorderlijk voorbij te gaan.
  tot 17.00 uur en toen leek hij recht op Curacao af te koersen.
  toen leek er een wonder te gebeuren precies rond 19.00 uur raakte hij al bijna westpunt aan, maar de richting van Mathew ging weer westelijk in plaats van zuidelijk waardoor hij op het laatste moment richting aruba ging.
  we wonen op de noordkust en hoorde de orkaan bulderen tot diep in de nacht.
  maar gelukkig bleef het daarbij.
  ik hoop dat het voor Aruba ook is meegevallen, maar denk dat ze daar wel veel last hebben gehad.
  dus ja, zo een orkaan is erg onvoorspelbaar…..en Curacao is door het oog van de naald gekropen.

 6. En daarom klopt jouw redenering helemaal niet. Mensen vinden het prima vandaag vrij te hebben en dat zonder brokken. Waarom zouden ze dan de Meteo weg willen hebben?

 7. Waarom liet American Airlines haar vliegtuig uit Miami gisteren dan wel om 22.30 landen en vandaag om 7.00 weer vertrekken?

  En waarom verscheen vandaag wel het enige Nederlandstalige ochtendblad en geen van de 1o Papiamentu kranten?

 8. Beter dat het meevalt dan dat het tegenvalt !

 9. Maurice… Het is niet alleen de meteo van Curacao die het alarm af gaf, maar ook die van de VS. Met een orkaan kun je nooit met 100% zekerheid zeggen wat er gaat gebeuren. Beter een waarschuwing vooraf die onnodig blijkt te zijn, dan geen waarschuwing en wel een storm op je dak krijgen. Joan en Thomas zijn daar goede voorbeelden van. Thomas een direct hit en Joan de staart die keihard toesloeg. De staart zit er wellicht nog aan te komen.

 10. Welke partij voegt voor aanstaande woensdag nog even het opdoeken van de meteo Curacao aan haar verkiezingsprogramma toe?

  Die partij wint de verkiezingen.

  Dat kan zelfs de meteo Curacao voorspellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *