NOS | Paniek om nep-schietpartij op Curaçaose school, meerdere gewonden

Dick Drayer

Screenshot filmpje dat rondging op sociale media waarin de paniek te zien is online

Op een grote middelbare school op Curaçao zijn verschillende leerlingen dinsdagochtend gewond geraakt toen zij wegvluchtten voor een schietpartij op de school. In paniek sprongen de scholieren van het Radulphus College over de schoolhekken om een veilig heenkomen te zoeken.

Al snel bleek dat het niet om een schietpartij ging, maar dat er sprake was van een prank: een aantal leerlingen sloeg met hun vlakke hand op de kluiskastjes in de school, nadat er een gerucht via sociale media was verspreid dat er een schietpartij ging plaatsvinden op de school.

Het gerucht werd gevoed door een videoclip en foto’s van gewapende jongens in een rijdende auto, die dinsdagochtend op Facebook circuleerden. De vier zwaaien in de clip met hun wapens en zingen op een rapnummer van de in Nederland wonende Curaçaose rapper Rick Kalash.

Oorverdovend tromgeroffel

Veel van de scholieren hadden die beelden gezien en het verhaal gehoord voordat de lessen begonnen. Toen er rond 10.00 uur een oorverdovend tromgeroffel klonk, ontstond de paniek.

De politie had juist vanochtend een persbericht verstuurd met een oproep om naar de jongens in de clip uit te kijken. Twee van de vier jongens die erin te zien zijn, zijn bekenden van de politie en zitten al twee weken vast voor illegaal wapenbezit, naar de andere twee wordt gezocht. Het filmpje zou begin deze maand tijdens het carnaval gemaakt zijn, maar pas nu verspreid.

Ton Aarts

Op Curaçao strijden verschillende bendes al jaren tegen elkaar om drugs en geld. Het eiland is een doorvoerhaven voor drugs uit Zuid-Amerika naar Europa en de Verenigde Staten. Wapens zijn er makkelijk te krijgen. Justitie op Curaçao noemde dat eerder al zeer zorgwekkend.

Bron: NOS

8 Reacties op “NOS | Paniek om nep-schietpartij op Curaçaose school, meerdere gewonden

 1. Mijn excuus lollig=lullig

 2. Dus leermoment….
  Draaiboek kan je zo vernemen van scholen die hier ervaring mee hebben gehad.

  Hopelijk gaan de hekken dan wel de goede kant op open Anders ook weer zo lollig.

  En …. stonden die kinderen van de rechters alleen… Geen andere ouder die hen konden opvangen….?

 3. Henk 1, je buren hadden een zitting gisteren.

  Zijn dus rechters en die wonen op Jan Sofat.

  Die kunnen best een priveschool betalen toch.

 4. Mijn buurvrouw en haar man hadden een zitting gisteren. Hun dochter was en is nog steeds volkomen in paniek.
  Blijkt dus dat er absoluut geen draaiboek is. Kids klommen over hekken die met prikkeldraad zijn gelegd, een aantal zijn gewond geraak, 1 armpje gebroken, etc etc.
  Je zou toch denken dat ze hier wel iets zouden hebben kunnen overnemen van de regelmatig chaotische toestanden mbt schietpartijen in de US. Maar nee hoor, mevr de rector zegt doodleuk we hadden de hekken open moeten gooien dan hadden kinderen zich niet verwond.
  Te gek voor woorden dit. Wat had moeten gebeuren is total lockdown, nu had je ouders die wel hun kids konden ophalen dat wel doen. Mijn buren dus niet omdat ze aan het werk waren.
  Leren we niets dan hier.

 5. Er is veel sociale onrust. Dit incident bij Radulphus illustreert nogmaals de onrust dat er onder de bevolking heerst. Er zijn ontzettend veel vuurwapens in omloop. En menig idioot schroomt niet om voor wat dan ook naar een pistool te grijpen.

 6. @Trui…. als jij in een bioscoopzaal zit en iemand springt op en roept bom en rent vervolgens hard weg, dan weet ik 100% zeker dat er paniek uitbreekt en iedereen naar de uitgang zal rennen, inclusief jij zelf. Die paniek met alle gevolgen van dien. Als je had kunnen zien hoe bang de meeste kinderen waren, snap je ook waar de paniek door kwam. Als een kind dan een ouder belt in alle stress, dan slaat die stress ook over op de ouder en iedereen daarom heen. Hou je gezwets voor je als je totaal geen benul hebt waarover je praat.

 7. Ton Aarts: ‘Hele eiland in paniek’

  Wat een drama queen, die Ton!

  Belt nog de brandweer als hij een vuurvliegje in zijn tuin ziet.

 8. Goede grap. De manier om om te gaan met fake news.

  En onnozele na-apers als Ton Aarts trappen er met beide voeten in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *